onsdag 20 juni 2012

Det var en gång

När man ligger i startgropen för ett romanprojekt är det naturligt att man tänker tillbaka på hur man gick tillväga förra gången. Det känns svårt att tro just nu, men jag har faktiskt tagit mig igenom hela den här processen förut och jag har faktiskt en gång tidigare färdigställt ett manus.
 
Saken är dock den att det var ungefär 100 år sedan, eller i alla fall närmare 15. Det var under min högstadietid och det tog mig 3 år innan jag var färdig. På den tiden var jag en hängiven fantasyfantast med David Eddings som favoritförfattare och min inspiration lyser igenom överallt i manuset. Jag var så otroligt stolt när jag var färdig och efter att ha tvingar både den ena och den tredje i min bekantskapskrets att lektörera skickade jag in manuset till ett förlag. Inte helt oväntat blev jag refuserad.
 
Efter refuseringen försökte jag flera gånger börja om med ett nytt manus men det var som om orken gått ur mig. Jag började och slutade gymnasiet, tog ett sabbatsår utomlands och hamnade till slut på Lunds Tekniska Högskola. Och där någonstans slutade jag till och med att försöka. Det var så mycket annat som skulle skrivas att mina ord helt enkelt tog slut.
 
Men nu är jag alltså tillbaka i försöksstadiet efter en tio år lång konstpaus. Idén jag arbetar med grundar sig faktiskt på en idé jag fick redan under gymnasiet och om den fortfarande håller så MÅSTE den väl vara helt fantastiskt bra? Eller vad tror ni?
 
Ett smakprov från mitt första och enda manus - känner ni Eddings-vibbarna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar