söndag 25 november 2012

Caféskribent

Jag har alltid haft en romantiserad bild av författarskapet där författare sitter på mysiga cafér och knappar fram sina livsverk. När jag nu hade en helt ledig lördag att spendera som jag ville kände jag naturligtvis att jag ville prova på att caféskriva. Så efter lunch idag packade jag ihop min dator och traskade ner till Lilla Kafferosteriet här i Malmö. Lokalerna är extremt inspirerande. Knarrande golv, gammal inredning och utsikt över en av parallellgatorna till den stora gågatan. Jag köpte mig en kaka och en kopp te och satte mig för att skriva.
Vad tyckte jag då?
- Det ÄR inspirerande att sitta på ett mysigt café istället för att sitta hemma
- Jag kände mig som en riktig författare och det var roligt med alla nyfikna blickar jag fick
- Det kan vara svårt att koncentrera sig när ljudnivån är hög, att välja en lördag när julhandeln dragit igång var kanske inte det mest optimala
- Man får mycket mer gjort när man inte har internetuppkoppling till datorn eller annat som kan distrahera
Jag tyckte det var riktigt mysigt att skriva på Lilla Kafferosteriet och kommer defiitivt göra det igen. 1300 ord blev det dessutom vilket är ett nytt rekord så jag kan inte vara annat än nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar