onsdag 16 januari 2013

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Det går inte alls som jag har tänkt mig. Återigen har jag fastnat i redigeringeträsket. Det blir helt enkelt inte bra. Jag har stora problem med gestaltningen. Har tom problem att förstå hur det fungerar. Visst, visst - show, don´t tell. Skriv inte att någon är arg, visa det med knutna nävar och korta, ansträngda andetag. Men det där är ju enkelt. Att visa hur någon blivit påverkad av en destruktiv relation som pågått hela livet eller hur någon kontinuerligt påverkas till att bli en ny version av sig själv - det är SVÅRT! Sedan känns mina karaktärer inte alls trovärdiga. Vissa beslut de tar och vissa reaktioner de får är helt slumpartade och har absolut ingenting att göra med varken deras personlighet eller deras relation till varandra. Slutligen vet jag inte ens om alla delar i mina första kapitel verkligen är nödvändiga och driver berättelsen framåt. Troligtvis borde jag sålla och sålla hårt.
 
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
 
Jag vet att många rekommenderar att spara redigeringen till sist men eftersom jag är tokrookie och detta är mitt första manus i vuxen ålder så känner jag att det enda sättet jag kan lära mig är att kontinuerligt ändra och förbättra. Annars sitter jag om några månader med ett 100 000 ord långt skitmanus som är alldeles för tungarbetat och det har jag absolut ingen lust till.
 
Så jag kommer fortsätta slita mitt hår. Och varva redigering med nyskrivande. Och troligtvis inte ha ett färdigt manus förrän om tidigast 1,5 år. Men vad gör egentligen det? Det här ska ju vara min hobby. Vuxna människor med häst- eller fotbollsintresse stressar inte igenom sin hobby. De njuter av stunden. Och det ska jag också göra. Lääääääääääääääääänge till! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar