söndag 3 mars 2013

Att pitcha ett manus

Igår pitchade jag för första gången mitt manus. Eller, nej, det låter alldeles för avancerat. Igår berättade jag om min romanplot för första gången. För min lillebror. Jag har tidigare varit väldigt hemlighetsfull om mitt manus men igår fick jag ett infall och försökte detaljerat återge min tänkta handling. Jäklar vad svårt det var! Det som låter så nytt och spännande i mitt huvud lät rent ut sagt fånigt när jag sa det rakt ut. Lillebror var dock snäll och sa att åtminstone den inledande delen, den som jag faktiskt skrivit, lät mycket intressant. Men han tyckte att jag hade en del att fundera på avseende resten. "Du måste få ihop det snyggt", sa han. "Så det blir intressant." Min lillebror, han kan han!
 
Att beskriva en handling i ord är svårt. Många bästsäljare kan också låta hur fåniga som helst om handlingen beskrivs på fel sätt. Det betyder att man verkligen måste tänka till den dagen manuset skall säljas in på riktigt. Välj fel ord och ditt manus förblir oläst för alltid. Hua! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar