onsdag 13 mars 2013

En återblick

Igår kikade jag på en gammal version av mitt manus som är daterad den 30 augusti förra året. Grundidén är den samma som nu men nästan alla de gamla scenerna har skrivits om, broderats ut och förfinats och dessutom har flera scener tillkommit.
 
Jag känner mig stolt när jag svart på vitt kan se hur mycket som har hänt på bara det senaste halvåret. Mitt skrivande har utvecklats jättemycket, både språkligt och dramaturgiskt. Jag är inte alls så uppstyltat teknisk som jag var innan och jag har börjat få till snitsen med en utbroderad text som ändå för historien framåt.  
 
Så det är ett hett tips till er nästa gång ni kommer in i en riktigt djup svacka och känner att allt ni skriver är skit. Gå tillbaka och läs några gamla versioner eller manus och glädjs åt att utvecklingen hela tiden går framåt. Fördelen med att just skriva är att utveckling syns ganska tydligt.  
 
Och tänk, om jag har utvecklats så mycket på bara sex månader - vad kan då hända på ytterligare ett, två eller fem år? Jo allt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar