måndag 3 juni 2013

Ett år

Jag insåg precis att årsdagen för min ettårsutmaning inträffade igår. Det är alltså nästan exakt ett år sedan jag bestämde mig för att skriva en roman. Mitt förra, och enda tidigare, romanmanus skrev jag i högstadiet. Alltså för mer än 15 år sedan.
Mitt mål, som det står klart och tydligt i min bloggpresentation, var ett styck färdigt manus innan 1 juni 2013. Som ni vet har jag inte nått det målet. Ändå känner jag mig inte missnöjd. Istället för ett färdigt romanmanus har jag åstadkommit följande:
- Tre noveller som skickats till novelltävling varav en placerat sig som en av de 30 bästa och publicerats i en antologi
- 5 kapitel/20 000 ord i en första manusversion som skickats till författarcoach
- 6 kapitel/28 000 ord i en andra manusversion som i dagarna ska skickas till coachen
- 177 blogginlägg (178 med det här!)
Under det här året har jag lärt mig så fantastiskt mycket. Jag kommer ihåg den första tiden när jag surfade runt på alla era bloggar och inte förstod ett ord om vad ni pratade om. Synopsis, gestaltning, dramaturgi. Det var rena grekiskan för mig. Men tack vare er hjälp och tipsen jag fått om skrivarhandböcker (jag äger numera tre stycken!!!) har jag långsamt börjat lära mig vad jag måste tänka på för att producera en bra story. Jag är inte fullärd än, inte på långa vägar (det blir man kanske aldrig?) men med tanke på hur mycket jag utvecklats på bara ett enda år tycker jag att framtiden ser ljus ut.
Jag har insett att jag vill det här, mer än något annat just nu. Och jag tänker verkligen göra mitt allra yttersta för att försöka nå mitt mål. Jag vet att vägen är krokig och att det bara är en bråkdel som når ända fram. Men det är otroligt peppande att ingå i en community där så många faktiskt lyckas. Jag hoppas att även jag kommer ingå i denna skara i framtiden.
Eftersom jag tycker om att arbeta mot tydliga mål sätter jag här upp ett nytt:
I februari 2014 skall mitt manus vara redo att skickas till förlag.
Det är nio månader dit och jag har redan skrivit en tredjedel. Det blir säkert tufft men jag är övertygad om att jag kommer klara det!
Nu tar jag steget in i mitt andra år som författaraspirant. Jag har stora förhoppningar på det här året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar