måndag 19 augusti 2013

Redigeringsvända 1 avklarad

Mission accomplished!
 
Det tog emot att sätta mig vid datorn när jag kom hem från Simrishamn men nu, tre timmar senare, känns det ändå rätt så bra. Redigeringsvända 1 är klar. Puh! Resultatet av de senaste sex veckornas redigeringsarbete är:
 
Före redigering
10 kapitel, 122 sidor, 39 223 ord, 216 352 tecken
 
Efter redigering
14 kapitel, 174 sidor, 56 201 ord, 309 134 tecken
 
Alltså en total textökning med nästan 17 000 ord och då räknas ju ändå inte all omskrivning jag gjort in. Inte helt illa om jag får säga det själv!
 
Nu följer som sagt redigering som fokuserar på dramaturgi och karaktärer. Från och med imorgon återgår jag dessutom till mina morgonskrivpass. Jag har nämligen insett att jag kommer få svårt att hålla deadline om jag bara ska skriva på eftermiddagarna.
 
I början av november går (förhoppningsvis) mitt manus iväg till tre olika testläsare, det ska bli fantastiskt roligt att höra vad de har att säga om min berättelse! 
 
Nu ska jag fira med popcorn och engelsk TV-deckare! Trevlig söndagskväll allihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar