måndag 12 augusti 2013

Sakta men säkert

Nej, den här redigeringen avklaras definitivt inte på ett kick. Men det går i alla fall framåt, sakta men säkert. Jag redigerade klart kapitel 12 idag. Eller rediger och redigera. Det blev en helt ny scen och 1400 nya ord. 
 
Två kapitel återstår nu att redigera. Kapitel 13 kräver två helt nya scener på ca 3000 ord. Kapitel 14 är mer traditionell redigering. Jag har dessutom en scen i kapitel 10 som behöver skrivas om och en scen i kapitel 4 som behöver läggas till. Och en hel massa förtydliganden som ska fixas i hela texten. Det kanske kan tyckas att det är konstigt att jag lägger tid på detta nu men jag har som sagt bara 5 nya kapitel kvar att skriva och det känns på något sätt bättre att göra en del av grovjobbet nu innan jag fokuserar på nytt. Dessutom tror jag att det förenklar att ha koll på alla subplotter innan slutet skrivs. 
 
Som ni säkert förstår kommer det här ta tid. Jag tror inte det räcker med nästa vecka, behöver säkert en till. Men det är okej. Målet är ju som sagt att ha hela råmanuset klart till den 5 oktober när jag åker till Spanien. Av erfarenhet vet jag att jag skriver ca 1 kapitel i veckan utan att stressa. Det innebär i princip att jag kan fortsätta redigera hela augusti ut och sedan skriva nytt i september. Borde vara lugnt med andra ord! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar