fredag 30 augusti 2013

Skrivkomik och deadlines

Det är lite komiskt det här, att när man väl bestämt sig för att ta en riktig skrivpaus. Att inte skriva manus, tänka manus eller titta på manus på en hel vecka. Ja, då strömmar idéerna in i huvudet utan att man ber om det. Igår kväll, när jag precis släckt lampan, kom jag på en hel hög med spännande detaljer till manus 2 (uppföljare till den jag skriver nu eftersom allt helt enkelt inte kommer få plats i en och samma bok). Lärd av tidigare misstag högg jag tag i mobiltelefonen och knackade in tankarna i anteckningsfunktionen innan de hann fladdra iväg. Och imorse fanns de alltså kvar, tillsammans med ytterligare fler som dykt upp under sömnen. Jag inser att det bara är att tacka och ta emot. Alla idéer som kommer av sig själv, utan tvång eller hot, är något som ska uppskattas. För ibland sitter de så långt inne. 
 
Naturligtvis gör alla dessa idéer mig sugen på att ta tag i manuset igen (jippie!!!) men jag ska faktiskt försöka hålla på det ett par dagar till. För jag tror verkligen att jag behöver pausen och om jag ska lyckas hålla deadline måste jag vara fit for fight när jag drar igång på måndag. Då har jag nämligen två månader på mig att färdigställa innan testläsare får säga sitt. Tur att jag har en hel veckas skrivtid i Spanien inbokat, annars hade jag nog inte haft en chans! :)
 
Har ni satt några tydliga deadlines till er själva? Eller har ni, som redan publicerats eller ska publiceras, fått hårda deadlines från era förlag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar