måndag 5 augusti 2013

Sommarmålen - resultatet

Inför semestern satte jag upp en hel hög med mål - kommer ni ihåg? Imorgon är det dags för mig att släpa mig tillbaka till kontoret så jag tänkte att det var dags att redovisa mitt semesterresultat:
 
-        Läsa klart mina tre skrivhandböcker RESULTAT: Har läst klart två, Stephen Kings Att Skriva är den som är kvar 
-        Läsa Cirkeln som en författare RESULTAT: Har läst halva sedan prioriterade jag annat, väldig givande hur som helst
-        Läsa två ungdomsböcker som utspelar sig på samma geografiska område som jag skriver om för tips RESULTAT: Mål uppfyllt!
-        Göra ordentliga personlighetsanalyser om mina karaktärer RESULTAT: Ej gjort på papper men åtminstone  funderat i huvudet, det är dock hög tid att fixa nu!
-        Redigera kapitel 1-10 med extra fokus på kapitel 6-10 RESULTAT: Nästan klart. Manuset har svällt med 3 kapitel och 10 000 ord under semestern, jag har tre kapitel kvar att redigera. Hoppas hinna det under första arbetsveckan.
-        Detaljplotta kapitel 11-slut RESULTAT: Mål uppfyllt! Ser ut att bli fem kapitel till, men man vet ju aldrig! :)
-       Skriva minst en novell och skicka till novelltävling RESULTAT: FAIL! Har inte skrivit en enda rad på en enda novell, har helt enkelt prioriterat manuset och så här i efterhand är jag mycket nöjd med det valet!

Jag är riktigt nöjd med min skrivsemester. Jag visste att det skulle bli svårt, för att inte tala om omöjligt, att uppfylla alla målen men bortsett från novellskrivande tycker jag faktiskt att jag klarat mig riktigt bra. Jag hade kunnat vara missnöjd över att redigeringen inte är klar, samtidigt har redigeringen till stor del handlat om nyskrivning varför det inte är konstigt att det dragit ut på tiden. 10 000 ord på fyra veckor är trots allt 2500 ord per vecka - ett resultat jag hade varit nöjd med en vanlig skrivarvecka. 
Det tar emot lite att börja jobba imorgon, det gör det väl alltid efter en lång semester? Samtidigt ser jag fram emot att komma tillbaka i alla rutiner. Jag är en riktig rutinmänniska och fungerar allra bäst när jag har ett tydligt schema att leva efter. 
Jag har tre kapitel kvar att redigera och fem nya kapitel att skriva. Vet också redan med mig att jag kommer behöva lägga till en del scener till, framför allt i början eftersom visa plotter springer framåt lite väl fort. Ändå hoppas jag kunna ha ett färdigt råmanus innan september är slut. Ni håller väl tummarna för att det går?

Hur har det gått med era sommarskrivmål?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar