måndag 30 september 2013

Bokmässan - en återblick

Nu har jag hunnit samla mig tillräckligt mycket för att få ihop ett Bokmässan-inlägg. Går dock forfarande runt i något av ett euforiskt dis. Inspirationen jag fick av att lyssna på seminarier och författarsnack, prata med förlag, träffa bloggar-kompisa var helt enorm och trots att jag var utmattad på tåget hem lyckades jag skriva 1500 ord på mina nya Steampunk-novell. Bara det! 
 
Ambitiös som jag är hoppade jag på tåget redan 06.08 i Malmö. De tre timmarna på tåget ägnades åt frukostätande, redigering av mitt manus och bokläsning. Klockan 10 var jag på plats på mässan och redo för äventyr. Jag började min Bokmässedag med ett intressant seminarie om Fantasy för barn med Jo Salmson och Janina Kastevik där de diskuterade skillnaden mellan att skriva fantasy för barn och ungdomar.
 
Jo Salmson, Maths Claesson (moderator) och Janina Kastevik
 
Efter seminariet gick jag direkt till ett annat som hölls av BoD (Books on demand) där tre författare berättade om sina erfarenheter av att ge ut via BoD. Seminariet gjorde mig både intresserad och avskräckt så jag passade på att springa inom HOI förlag som ju erbjuder en slags mellanversion mellan egenutgivning och traditionell förlagsutgivning. Jag pratade en stund med Christin Homgren som är förlagskordinator och jag insåg att HOI-modellen faktiskt är något jag bör ha i åtanke och framförallt läsa på mer om.
 
Efter lunch och lite andhämtning var det dags för det seminarie jag sett allra mest fram emot. Steampunk med Nene Ormes och Karin Waller från SF Bokhandeln. De hade klätt ut sig dagen till ära och höll en inspirerande introduktion till Steampunkens värld. Väldigt passande eftersom jag precis börjat känna på det här med Steampunk!
 
Karin Waller och Nene Ormes
 
Peppad av föredraget minglade jag mig ner till Bonnier Carlséns monter där jag träffade Sofia och Anna. Så himla kul att träffas live när jag läst deras bloggar så länge! Eftersom jag var på mässan mol alena följde jag med dem en stund och vi pratade skrivande, utgivning och lyssnade på föredraget Den digitala författaren med Simona Ahrnstedt, Petter Lidbeck och Per Strömbäck. 
Sofia och Anna
 
Petter Lidbeck, Simona Ahrnstedt och Pär Strömbäck
 
Tjejerna skulle vidare på Bok och Bubbel men jag hade ett sista viktigt uppdrag innan min Bokmässa var komplett. Nämligen Jan Guillou! Eftersom jag är ett stort fan som läst och älskat alla hans (skönlitterära) böcker var jag naturligtvis tvungen att lyssna på när han pratade om sin senaste bok Mellan Rött och Svart OCH få mitt ex signerat.
 
 Jan Guillou - min idol :)
 
Efter det tog orken slut och jag bestämde mig för att det var dags att ta mig tillbaka till stationen för att hoppa på tåget till Malmö. Vilken dag det var! Så mycket inspiration, glädje och kreativitet på ett och samma ställe. Jag ser redan fram emot nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar