tisdag 5 november 2013

Måndagsmirakel

Jag vet inte vad som har hänt med mig idag. Kanske är det vilan från spa-helgen som hjälper till eller så är det den adrenalinstinna känslan av att snart vara i mål som driver mig framåt. För idag blev det hela 4500 ord. Och de är inte dåliga, vissa är rent ut sagt genialiska. Detta måste vara det närmsta en regelrätt flow jag har kommit. När orden fullkomligt rinner ur fingertopparna och hjärna och händer arbetar febrilt för att försöka hålla samma tempo. 4500 ord alltså. Det är hela kapitel 17. Ett helt nytt kapitel på en dag - behöver jag säga att det är rekord?
 
Lite extra roligt är det under dessa Nanowrimo-tider. Jag har ju valt att inte vara med i år eftersom jag är i redigerings/slutskrivarfas på mitt manus. Eller valt och valt, tanken har inte ens slagit mig. Det gjorde den dock förra året, då blev jag till och med medlem på hemsidan. Men innan starskottet gick bangade jag ur. För det fanns ingen chans i hela världen att jag skulle kunna klämma ur mig knappa 1700 ord per dag. För ett år sedan skrev jag nämligen på min höjd 500 per dag, och då inte ens alla dagar. Men nu vet jag att jag faktiskt kan om jag skulle vilja prova i framtiden. Naturligtvis inser jag att det är svårare att hålla samma tempo i flera dagar men ändå. Dagens skörd motsvarar nästan tre hela dagar, det ger utrymme för paus om det behövs. Inte illa om jag får säga det själv!
 
Imorgon forsätter jag på min mirakeljakt. Ska bli spännande att se om det går att hålla samma tempo även då. Det är trots allt dags att skriva slutstriden och den har jag tänkt igenom så många gånger att det finns goda chanser för ett flow!
 
Hoppas det går bra för alla där ute, oavsett om ni kör Nanowrimo eller tuffar på på egen hand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar