tisdag 19 november 2013

Mörka redigeringstankar

Idag har jag läst ett par kapitel till och totalt har jäg nästan läst igenom halva manuset nu. Det som slår mig är att det är så svårt att få allt att hänga ihop. Allt från stora dramaturgiska kurvor via mindre romantiska svängningar och hela vägen ner till minsta lilla detalj. SÅ SVÅRT. Just nu känner jag viss oro att jag kanske aldrig kommer lyckas få ihop det, att jag helt enkelt inte är tillräckligt bra. Samtidigt står jag fast vid det jag sagt genom hela denna skrivprocess. Att detta är mitt övningsmanus och jag lär mig saker varje dag. Att det känns omöjligt att knyta ihop hela storyn på ett snyggt sätt idag betyder inte att det kommer kännas likadant om en vecka, en månad eller ett år.
 
Ni som redan skrivit ert ert första manus, vilka delar av skrivprocessen tyckte ni var svårast? Att skriva råmanus? Att få ihop berättelsen? Att få ihop språket? Och hur överkom ni svårigheterna? Jag behöver solskenshistorier från er som lyckats! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar