tisdag 17 december 2013

Överlevnadsstrategi

När livet skenar mot kaos får man dra i bromsen så hårt man kan. Det har jag försökt göra den här veckan. Jobbet kan jag tyvärr inte göra så mycket åt, jag har ett kaosartat sista minuten projekt med panikartad deadline. Jag försöker att inte stressa upp mig och bara lunka på timme efter timme. Jag sitter hellre hela kvällarna i lugn och ro än stresserar som en idiot för att kunna gå hem kl 5. Min kund får ändå betala min övertid. :)
 
Jag har insett och accepterat att mitt manus som skickas till testläsare på torsdag inte kommer hålla riktigt den nivå jag önskat. Det finns lösa trådar, osammanhängande fakta och en hel del omgivningsbeskrivning saknas. Men det är ju ändå inte det jag vill ha hjälp med. Jag vill ha hjälp med storyn och karaktärerna, om det är tillräckligt intressant och spännande och om det är något man överhuvudtaget vill lägga tid på att läsa. Den hjälpen tror jag att jag kan få ändå.
 
För att kompensera att manuset inte håller den klass jag räknat med nu har jag skjutit min lektörsläsning framåt, från början av februari till mitten av mars. Mitt lektör (coach) skrev så snällt att hon såg fram emot mitt manus eftersom jag verkligen har potential. Det gjorde mig så glad! Visst, hon peppar garanterat alla sina skribenter men jag behövde verkligen det där!
 
Nu är det snart bara tre dagar kvar till julledigheten. Jag har som ambition att vara hård i mitt strulprojekt, är det inte klart på fredag så är det inte. Det är inte mitt fel att de är ute i sista sekund och inte kan få fram det underlag jag behöver och jag tänker inte offra min julledighet för att deras projekt ska klara utsatt deadline. Håll tummarna att jag klarar att stå upp för mig själv när det väl gäller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar