onsdag 29 januari 2014

Imponerande?

En av mina testläsare kommenterade att jag använder ordet imponerande väldigt ofta. Mina karaktärer rör sig med imponerande hastighet, lyfter tunga saker imponerande lätt och bara är allmänt imponerande. Och allt detta i det två första kapitlen. Det är roligt det där hur man kan missa något så uppenbart. Jag har aldrig haft en tanke på att jag använder imponerande ofta och i ärlighetens namns känns det inte ens som "min typ av ord". Men likt förbannat finns det insmuget i texten och nu när jag uppmärksammats på dess existens sticker det ut som en röd stopskylt. Nåja, det är ju lätt åtgärdad och lösningen stavas DELETE. Kapitel 1 och 2 har nu helt rensats på alla imponerande och i eftermiddag får vi se om det blir samma sak i kapitel 3. Kanske får ordet göra en come back senare i texten men i så fall ska det vara för att min huvudperson VERKLIGEN är imponerad av något! :)
 
Vilka otippade ord slänger ni er med lite väl ofta i era manus?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar