onsdag 8 januari 2014

Läsutmaning???

Såhär strax efter nyår översvämmas bokbloggarna av listor på lästa böcker 2013 och läsmål inför 2014. Men inte hos Skribentskan inte, hon tycker att hon är bättre än så...
 
Nej, naturligtvis är det inte så. Det är bara det att jämfört med många andra skrivaspiranter så läser jag väldigt lite. Det bara är så. Jag orkar sällan läsa på vardagar eftersom jag läser massor med teknisk text på jobbet och sedan jag började skriva har det helt enkelt prioriterats. Under semestrarna är det dock en annan sak, då kan jag plöja böcker. Ge mig en strand, en solstol, gärna ett parasoll och en god bok och jag hur nöjd som helst!
 
Hur som helst, jag blev lite nyfiken på hur mycket jag faktiskt läst i år. Att räkna i efterhand är såklart ingen lätt sak men jag har försökt och här kommer resultatet:
 
Skönlitteratur:
Divergent och Insurgent av Veronica Roth
Beautiful Creatures, Beautiful Darkness, Beautiful Chaos och Beautiful Redemption av Kami Garcia/Margaret Stohl
Rubinröd av Kerstin Gier
SMS från Sopper av Ann-Heléne Laestadius
Skuggrädsla av Annica Wennström
Udda verklighet och Särskild av Nene Ormes
 
Ljudböcker:
Etiquette & Espionage av Gail Carriger
Icons av Margaret Stohl
 
Skrivhandböcker:
Tre enkla regler finns inte av Elisabet Norin
Skriv din bok och sälj den av Dag Öhrlund 
 
Jahapp, det var allt. Har nästan läst klart Cassandra Clares bok The Mortal Instruments, City Of Bones också men fastnade efter att jag sett filmen. Det blev liksom inte så spännande att läsa resten då! :)
 
Så, summan av kardemumman är 11 skönlitterära böcker, 2 ljudböcker och 2 skrivhandböcker. Totalt 15 böcker. Faktiskt bättre än jag väntat mig, är ju mer än en bok i månaden! :)
 
Eftersom jag inte vill vara sämre än alla andra bokbloggare vill jag också sätta upp ett nytt läsmål inför nästa år. 24 böcker, alltså två per månad, skall jag läsa eller lyssna på. Borde gå att genomföra, tycker ni inte det? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar