tisdag 25 mars 2014

Läsutmaning 2014 Bok #2 - The Bone Season

När man skriver lite och bloggar ännu mindre då är det svårt att få ihop inlägg om den pågående läsutmaningen. Ni minns kanske att jag blev inspirerad av alla andra läsutmaningar som ploppade upp efter nyår och bestämde mig för att haka på, dock på en nivå anpassad för mig och mitt läsande. 24 böcker blev därför årsmålet!
 
Under semestern på Teneriffa i början av februari läste jag två böcker. Den första var Samantha Shannons The Bone Season. Och som jag ÄLSKADE den boken!!! Genrellt sätt tycker jag att det är svårt att läsa böcker som hypats så mycket som denna. Ofta börjar man läsa med allt för höga förväntningar och det slutar med pannkaka. Men inte denna gång. Boken är fantastiskt välskriven och jag är SÅ imponerad av den unga Shannons förmåga att bygga en värld som är spännande, komplett och trovärdig. Det spom flera andra läsare klagat på, ett segt första kapitel och för många långa och komplicerade namn, är inget som jag störde mig så mycket på. Jag gasade på förbi både det första kapitlet och alla namnen och läste klart boken på 2 dagar. Det är ett gott betyg när man heter Charlotte Cederlund!
The Bone Season
Bild lånad från www.adlibris.se
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar