onsdag 2 april 2014

En crazy idé

Egentligen har den nog legat i mitt huvud ett bra tag. Troligtvis ända sedan jag fick veta att det var så Nene Ormes hade gjort. När jag sedan träffade en kompis kompis som gör det just nu fortsatte idén att växa. Och igår, av någon outgrundlig anledning, bestämde jag mig för att åtminstone söka. Till författarskolan vid Lunds Universitet.
 
Låter det crazy?
 
Det är det! Jag arbetar heltid, har redan 270 högskolepoäng i bagaget och har egentligen svurit på att aldrig mer plugga något. Men det här känns inte ens som studier. Det känns som en utveckling av min hobby, ungefär som om jag bestämt mig för att börja löpträna på lite seriösare nivå (skulle dock ALDRIG hända). Att få tiden att räcka till skulle definitivt bli en utmaning, men när jag tittade på gamla studiescheman såg det väldigt luftigt ut och jag har trots allt fördelen som har ett jobb som kan skötas lite när som helst. Och dessutom är det ju inte ens säkert att jag kommer in.
 
Ansökan via antagning.se skickade jag precis. Det var hur lätt som helst eftersom jag redan var registrerad på sidan sedan mina tidigare studier och alla gamla studieresultat, både från gymnasie och högskola, redan låg inlagt. Sedan ska personligt brev och skrivprov skickas in. Eftersom jag redan skrivit en författarpresentation till Steampunkantologin tänker jag att jag helt enkelt bygger vidare på den och som skrivprov skickar jag nog in själva steampunknovellen - den är jag ju riktigt nöjd med!
 
Jäklar - den här idén har fått det att pirra i hela kroppen och jag känner mig riktigt peppad! Kanske blir det inget av det, för att jag inte kommer in eller för att jag inser att det inte kommer funka tidsmässigt, men just nu känns det härligt att åtminstone fattat beslutet att söka. Ibland måste man följa sina idéer och se hur långt de tar en, oavsett hur crazy de verkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar