onsdag 23 april 2014

Läsutmaning 2014 Bok #3-6

Jag är sämst på att blogga om böckerna jag läser i årets läsutmaning, antar att det beror på att jag aldrig syftat till att ha en bokblogg. Skribentskan.se är en skrivarblogg och inget annat. Därför kommer här en kortare sammanfattning av bok 3, 4, 5 och 6 i läsutmaningen.
 
Bok #3 Allegiant av Veronica Roth
Den tredje och sista boken i serien som började med Divergent följdes av Insurgent. Jag älskade de två första böckerna och jag älskade den första halvan av Allegiant. Tyvärr höll inte slutet för mig och jag blev lite besviken. Det blev helt enkelt för utdrafet. Men det är fortfarande en bra bok och serien som helhelt är helt fantastisk. Läs den om du inte redan har gjort det!
 
Bok #4 Curtsies and Conspiracies av Gail Carriger (ljudbok)
Uppföljaren till Etiquette och Espionage. En riktigt rolig steampunkbok som uppfyllde förväntningarna från första boken. Det är mycket humor, roliga karaktärer och härliga tidstypiska 1800-talsinfluenser som kryddats lite extra i sann steampunkanda. Jag ser fram emot bok 3 som kommer kallas Waistcoats & Weaponry och som förhoppningsvis kommer ut redan i år!
 
Bok #5 The mortal instruments: City of Ashes av Cassandra Clare (ljudbok)
Uppföljaren till City of Bones. Jag är sådär förtjust i den här serien. Det är såklart en spännande handling men det är så mycket beskrivningar av solstrålar som glittrar i hår etc. att allt dras ut något fruktansvärt. Det är därför jag lyssnar på serien som ljudbok och ofta när jag är ute med hunden, det gör liksom ingenting om jag missar några minuter av storyn för att jag tänker på annat/plockar upp efter hunden. :)
 
Bok #6 90 minuter av Katarina Persson
En härlig feel good roman som jag hade den stora turen att vinna på Katarinas blogg. Jag läste den under englandsvistelsen och svepte den under fyra dagar vilket är ett bra betyg från mig eftersom jag läser ganska så långsamt. Jag gillar verkligen den här genren, det är kanske lite förutsägbart ibland men det tycker jag hör till charmen. Och jag blir lika glad varje gång det slutar lyckligt. Katarina lyckas dessutom klämma in ett romantiskt slut som inte är riktigt lika sötsliskigt som många andra av hennes genre-kollegor. Bra jobbat!
 
AllegiantCurtsies & Conspiracies                                                                City of Ashes (II)90 minuter 
Alla bilder kommer från www.adlibris.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar