tisdag 22 april 2014

Lektören svarar

Jag mailade ju en massa följdfrågor till min lektör och igår kom svaren. En del frågor rörde förtydliganden, exempelvis tyckte hon att slutet var lite abrupt och jag bad om tips hur jag kunde göra det bätte. Fick mycket bra svar på denna typ av frågor. Sedan listade jag en hög med punkter som hon inte riktigt berört i sitt utlåtande (inte så klart och tydligt som jag önskat i alla fall) - dramaturgi, karaktärsutveckling mm. Och summa sumarum skrev hon att hon tycker att allt sådant fungerar MYCKET bra i mitt manus (japp, mycket var tom i versaler). Så that is that antar jag, Jag kan ju inte misstro min lektör bara för att hon inte sågar mitt manus. Jag hade bara räknat med mycket mer kommentarer. Men jag blev ju sågad av mina testläsare istället, kanske har jag löst åtminstone de allra största problemen redan? :)
 
Jag läste faktiskt igenom manuset i helgen och det var riktigt spännande eftersom det var fyra veckor sedan jag senast tittade på det. Jag kom inte ens ihåg flera av de ändringar jag gjorde i senaste redigeringsvändan och jag blev EXTREMT positivt överraskad (japp, versaler igen!). Manuset var riktigt bra, så bra att jag knappt kan fatta att jag skrivit det själv. Naturligtvis kvarstår det fortfarande några mindre luckor och texsnuttar som inte är riktigt bra som de andra men sammantaget är det mycket bättre än jag väntat mig. Det känns superkul och gör det lite lättare att tro på lektörens positiva ord.
 
Nu är planen att jag ska läsa Divergent på svenska för att jämföra experten Veronica Roths text med min egen. Sedan kommer jag lusläsa mitt manus igen med fokus på språkliga detaljer och efter det kommer alla förändringar föras in i manuset. Det är del 1 av denna redigeringsrunda och enligt min tidplan ska det vara färdigt om två veckor. Tajt som vanligt alltså men det är ju så jag jobbar bäst! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar