tisdag 25 mars 2014

Manus #2

När  Manus #1 nu ligger hos min lektör är det dags att börja fundera på nästa projekt. Manuset är ju tänkt som en första del i en trilogi och det naturliga hade kanske varit att påbörja arbetet för den första uppföljaren. Men det kommer jag INTE göra!
Jag har två anledningar.
Den första är att Manus #1 är mitt rookie-projekt. Jag tror verkligen på idéen, det är verkligen precis en sådan story som jag älskar och dessutom mot en bakgrund som är väldigt lite omskriven sedan tidigare. Däremot vet jag inte om har har kunnat genomföra den på bästa sätt och det är troligtvis så att den behöver omarbetas igen och igen och igen innan den håller måttet. Därför vill jag inte påbörja uppföljaren förrän mansuet är så bra att det kan ges ut, antingen av mig själv eller via ett förlag. Jag vill att del 1 ska vara spikad innan jag börjar på del 2, annars kommer det medföra så otroligt mycket merarbete att ändra i uppföljaren efter alla förändringar som garanterat kommer krävas i den första.
Den andra är att jag har fått en genialisk idé för nästa manus. Idén såddes i höstas efter att jag hört oroväckande nyheter och har sedan börjat stötas och blötas tillsammans med min bror som kommer fungera som bollplank i projektet. Igår hade vi projekt kick-off genom att titta på två inspirerande filmer, nämligen Children of Men och V for Vendetta. Det ger en liten hint om vilken genre vi siktar in oss på. Jag är SÅ taggad på den här idén att de knappt är sant. Det är nytt, rätt i tiden och också verkligen min typ av story. Och den här gången ska jag försöka göra sakerna mer rätt från början. Bygga världen bättre, lära känna mina karaktärer. Allt det där jag inte visste om när jag började skriva för snart 2 år sedan och nu måste lösa i efterhand för manus #1. Jag har till och med beställt hem ett snyggt (och dyrt!) anteckningsblock just för detta projekt. Det gäller att skriva i stil! :)
Hur gör ni andra nybörjare som skriver serier? Påbörjar ni uppföljare direkt efter del 1 eller låter ni manuset mogna, kanske till och med antas för utgivning, innan ni påbörjar del 2?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar