lördag 3 maj 2014

Steampunkantologin - första recensionen

Antologins första recension hittade jag hos Eva Ullerus skrivarlya! Eva, som är Steampunknybörjare, skriver bland annat följande:
 
Femton författare har skrivit varsin novell om förra sekelskiftet i en annan värld men ändå denna. Att det är en antologi tycker jag är värdefullt för att lära känna genren, efter hand som jag läser novellerna ser jag likheter och skillnader och förstår mer och mer vad som ligger i genren. Det är inte bara 1800 tal, inte bara uppfinningar, utan också odöda i flera former och mycket annat. En mycket speciell värld.
Som i alla antologier finner jag förstås att novellerna är olika och att jag tycker mer om vissa än om andra. Alla innehåller naturligtvis beskrivningar av den miljö som steampunk bygger upp och hjälper mig att förstå genren och för min del fyller de en klar funktion på så sätt.

Jag kan inte skriva om alla noveller här men vill nämna ett par som jag fann både välskrivna och spännande. ”När hundvalpar dör” av Jonas Lejon var nog den jag tyckte allra bäst om, trots dess ruskiga början. Den är väl gestaltad med stor inlevelse och en något annorlunda vinkling. Med den på min favoritlista konkurrerar ”Spionens fall” av Anders Nilsson. Överraskande och med ett djup och ett positivt slut.
”Klon som fångade en fjäder” av Charlotte Cederlund och ”Förankrad, i botten av min själ” av Johannes Pinter var två andra spännande berättelser och ”Hammerslag” av Tora Greve var rolig, med sin pigga änkeprostinna och självaste kung Oscar.

Tack för den fina recensionen Eva, den gjorde min dag!

Ni som vill läsa recensionen i sin helhet hittar den här!

Jag har för övrigt fått hem mina exemplar av antologin nu. Om någon är intresserad av att köpa ett signerat ex. maila mig på charlotte.cederlund@gmail.com. Boken kostar 110kr inklusive frakt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar