torsdag 15 maj 2014

Steampunkantologin - nya recensioner

Som alla andra publicerade skribenter (nej, jag är inte redo att kalla mig författare än) kan jag inte låta bli att googla efter recensioner på mitt alster. Hittade två nya recensioner av Steampunkantologin där jag bidrar med novellen Klon som fångade en fjäder.
 
Den första kommer från bloggen Spektakulärt som bland annat skriver:
 
De femton novellerna skiljer sig åt och det är det bästa med att samla noveller i en antologi, man kan hitta någon del som passar alla, likaså kan man förlåta det som inte lockar och gå vidare i samlingen. Jag fastnade främst för ”Klon som fångade en fjäder” av Charlotte Cederlund där man önskade att novellen skulle överges till förmån för ett längre format, så snabbt kom man in i den skickligt berättade historien om Augusta.
 
Hur glad blir man inte av det? Särskilt när jag faktiskt har haft funderingar på att utveckla novellen till något längre! Fantastiskt kul! Ni kan läsa recensionen i sin helhet här.
 
Den andra recensionen kommer från Tidningen Kulturen där Bertil Falk bland annat skriver:
 
I Charlotte Cederlunds ”Klon som fångade en fjäder” flyr Augusta förklädd till pojke med ett tåg från Lund. Hennes pappa vill tvinga henne att gifta sig med en rik man som hon aldrig har sett. ... Det hela utvecklas till en ångpunkad äventyrshistoria. Inte så dum, flyter rakt utan krångel. En Lebensmachine skapad av en Albert Einstein finns med i köret. Och storyn har en hyfsad knorr, låt vara att den är föga originell och har rötter i folksagans sfärer.
 
Inte riktigt lika översvallande positiv men jag är jättenöjd ändå! Riktigt roligt är att Bertil har valt att ta med en scen från min novell i sin text! Ni kan läsa recensionen i sin helhet här.
 
Avslutningsvis kan jag informera att jag har några ex kvar av antologin om någon är intresserad, den kostar 110kr inklusive frakt och signeras givetvis om så önskas!
 
Bild lånad från www.andravarldar.blogspot.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar