onsdag 25 juni 2014

Bad news

Det kom i förrgår. Damp ner i mailkorgen som en stor, tung sten. Det negativa antagningsbeskedet från Författarskolan i Lund.
 
Jag kom inte in.
Jag kom inte in.
Jag kom inte in.
 
Jag blev så besviken. Jag hade ju verkligen sett fram emot möjligheten att få träffa likasinnade och utveckla mitt skrivande. Så jag tyckte synd om mig själv i någon timme. Sedan tog jag tag i mitt liv.
 
Eftersom jag älskar listor av alla de slag gjorde jag en för det positiva och negativa med att jag inte kommit in:
 
Positivt
* Jag slipper stressa ihjäl mig i höst för att hinna med kombinationen av heltidsarbete och heltidsstudier
* Jag kommer hinna skriva mycket mer på mina pågående projekt
 
Negativt
* Mitt skrivprov var för dåligt (rejäl knäck mot självförtroendet)
* Jag missar en chans att träffa andra författaraspiranter
* Jag missar en möjlighet att utveckla mitt skrivande
 
Sedan började fundera över hur jag kunde göra den negativa listan positivare.
 
Att skrivprovet inte räckte för antagning kan jag inte göra något åt. Jag använde novellen jag skrev till Steampunkantologin och jag valde den eftersom den fått så mycket positiva recensioner. Jag mailade Författarskolan för att höra om de kunde ge någon feedback men det kunde de såklart inte. De skrev bara att det var ovanligt många sökande i år och tuffare konkurens än någonsin tidigare. Så jag antar att det bara är att vänja sig, om några månader lär jag börja få svar från de förlag jag skickat mitt manus till och då gäller det att vara mentalt redo för fler nej.
 
Att träffa likasinnande och utveckla sitt skrivande behöver jag inte en universitetsutbildning till. Jag kan faktiskt börja med en helt vanlig kvällskurs. Jag har aldrig gått en skrivarkurs förut men nu tänker jag prova till hösten och se om det är något för mig. Och är det det kan jag alltid söka till Författarskolan nästa år igen. Med ett bättre skrivprov såklart, så att jag kommer in! :)
Så här såg det ut, mitt negativa antagningsbesked - påminner lite om en standardrefus, tycker ni inte?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar