tisdag 15 juli 2014

Positiv Refusering #2

Jag har fått en positiv refusering!!! Eftersom jag knappt kan fatta det själv och mina nära och kära har svårt att förstå mitt lyckorus ("sa du inte att de refuserade dig?") så kändes det nödvändigt att bryta mitt sommar-blogg-uppehåll och dela med mig till er som förstår! :)
 
Förlaget (som är ett av de stora) skriver till mig att de har bestämt sig för att inte ge ut mitt manus men att de verkligen gillade min idé och många av de element jag bygger upp min berättelse kring. Dessutom skriver de "och du kan verkligen skriva". (Japp, så stod det - ordagrant! Kan ni fatta! :P) Dock upplevde de att det fanns brister i dramaturgin men om jag bestämmer mig för att arbeta om manuset så är jag varmt välkommen att skicka in det igen!
 
Wihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :)
 
Det känns SÅ kul och jag är SÅ glad och jag behövde SÅ få den här lilla ego-boosten! Nu känns det som att jag är på rätt väg. Oavsettt om förlaget kommer vilja ut mitt manus eller inte efter att jag arbetat om det så betyder det massor att någon som vet vad hen pratar om tycker att jag har bra idéer och kan skriva. Det gör att min framtid som skribent ser betydligt ljusare ut än innan! Och naturligtvis tänker jag försöka mig på att arbeta om manuset. Planen är att låta ytterligare en lektör läsa det med förlagets kommentarer i bakhuvudet och sedan är det bara till att börja fila på texten igen! Känns faktiskt riktigt kul!
 
Jag kan förresten även berätta att ett tredje förlag också hört av sig bara för att informera att de kommer läsa mitt manus efter semestern och att jag kan räkna med att få besked i augusti/september. Jag uppskattar verkligen att de tar sig tid att höra av sig och informera! Så här långt är jag faktiskt riktigt imponerad av förlagens snabba besked. Två av sex förlag har svarat inom 6 veckor och ett tredje informerat om när de kommer läsa - det är betydligt bättre än jag hade väntat mig!
 
För övrigt går bröllopsförberedelserna enligt planerna. Idag har vi storhandlat snacks mm och städat i festlokalen, imorgon städar vi där dansen ska hållas. Bara fyra dagar kvar nu innan det är dags - börjar pirra lite lagom i magen! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar