fredag 4 juli 2014

Refusering #1

Imorse damp den ner i mailboxen. Den första refuseringen av mitt manus Middagsmörker. Det är Alfabeta bokförlag som är först ut och jag applåderar dem för deras snabba svar - det har bara gått en månad sedan jag skickade in.
 
Refuseringen var av standardformat, jag tror inte man kan förvänta sig mer när de svarar så snabbt. Det känns... inte alls så hemskt som jag trodde att det skulle göra. Kanske är det för att det var den första refuseringen eller för att den kom så tidigt, jag inbillar mig iaf att den refusering som blir nummer sex i högen (jag har skickat till sex förlag) eller den som kommer först om ett halvår kommer svida mycket mer. Eller så beror det på att jag, som alltid, redan ligger tre steg före. Jag har både en plan B och C för mitt manus och några mindre bollar är redan i rullning.
 
Hur som helst uppskattar jag verkligen att de återkommer så fort. Det finns inget värre än att gå och vänta och hoppas i onödan, om förlaget direkt kan se att det inte är ett manus för dem så vill jag gärna veta det asap så att jag kan gå vidare. Det ska bli intressant att se när de andra fem förlagen svarar, av de sex jag skickat till är tre riktiga jättar - räknar blint med att de kommer vara långsammast! :)
Standardrefus från Alfabeta bokförlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar