lördag 16 augusti 2014

Att pitcha eller inte pitcha

Om en vecka kan man anmäla sig till Kabusas manuspitch som kommer hållas på torsdagen uppe på Bokmässan. Ända sedan jag började bli färdig med mitt manus i våras har jag varit övertygad om att mitt manus ska pitchas där. Dels för att jag gillar konceptet med att träffa förlaget face to face och dels eftersom jag har en växande misstanke att jag gör mig allra bäst live. Så vad är då problemet?

Jo, tanken var ju att jag skulle pitcha den manusversion som redan gått ut till sex förlag. Jag har hört från andra att det är bäst att pitcha ett färdigt manus, alltså ett manus du mer eller mindre kan överlämna till förlaget direkt efter pitchen. Men nu har ju två förlag gett feedback och jag kommer snart påbörja en ganska så omfattande omskrivning av manuset. Att då skicka det gamla till Kabusa känns dumt, men att pitcha i september och låta dem vänta på manuset till årsskiftet känns nästan ännu dummare.

Vad hade ni gjort? Pitchat nu och skickat det gamla manuset? Pitchat nu och bett dem vänta på det nya? Inväntat nästa pitch som brukar vara i februari och då pitcha samt överlämna det nya manuset?

Jag har beslutsångest och behöver VERKLIGEN er hjälp! :)

Kabusa Böcker

6 kommentarer:

 1. Oj, vilket dilemma! Jag har aldrig pitchat så jag är inte rätt kvinna att svara, men spontant: Jag skulle testa att pitcha nu i september och ha med mig gamla manuset men med ett nytt synopsis eller ett extrablad där de ändringar du tänker göra finns med. Och dessutom säga att du REDAN har fått BRA feedback från två förlag och att du därför tänka skriva om.
  Är de intresserade kan de säkert vänta till årsskiftet på det nya.
  Lycka till hur du än gör. Det ska bli intressant och höra hur du gjorde och hur det gick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! Det du skriver låter helt klart vettigt, ska fundera på det lite till innan jag bestämmer mig. Har ju fortfarande ett par dagar på mig innan det är anmälningsdags!

   Radera
 2. Svårt dilemma....jag hade nog väntat till februari efter omarbetning och pitchat då. Alternativt kört nu, berättat om allt beröm från förlagen och bett att få skicka nya versionen när du sålt in själva idén.
  Det kanske är det man ska göra nu...fast jag blir alldeles nervös av blotta tanken och dessutom kommer jag inte till mässan förrän på fredagen...så då är det ju kört ändå. Lycka till hur du än gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju lite samma dilemma eftersom jag helst vill vara på mässan på lördagen men om jag ska pitcha blir det på fredag. Mitt huvud säger att jag ska vänta, men min mage är inte alls lika säker... :)

   Radera
 3. Om du är sugen på att pitcha nu i sept så tycker jag du ska göra det, man vet ju aldrig om det verkligen blir ett tillfälle i feb och om de tar emot alla slags manus då. Förr i tiden delade de upp vuxen, ung och fackbok vid olika tillfällen, men så kanske de inte gör längre.
  Jag tror inte det är något måste att lämna manuset vid pitchen, utan det går säkert bra att skicka vid ett senare tillfälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har förstått att de inte alltid tillåter alla genrer vid samma pitch så det känns verkligen som en risk att inte ta tillfället nu. Samtidigt funderar jag på om jag verkligen måste ha så bråttom, jag har massor med förlag kvar på listan så det gör kanske inte ngt om Kabusa blir någon gång nästa år. Puh! Som du hör har jag verkligen beslutsångest - får tänka igenom det ordentligt denna veckan! :)

   Radera