måndag 18 augusti 2014

Böcker jag ser fram emot

Idag är det höst i Malmö. På riktigt alltså. Det är kallt, grått och regnet öser ner. Lite småtrist med andra ord, men också mysigt på något sätt. För hösten är inte bara ett deprimerat avsked från sommaren, det är faktiskt en ganska så trevlig årstid i sig själv. Helt plötsligt är det okej att stanna inne, att bädda ner sig i soffan och se på film eller sitta på café i stickad tröja och dricka te. Och det är helt klart en trevlig bokårstid. Även om stranden har sina fördelar så har en skön läsfåtölj framför öppna spisen också det. Många böcker släpps på hösten/vintern och i år ser jag extra mycket fram emot dessa:

- The Mime Order av Samantha Shannon (The Bone Season bok 2). Tyvärr har releasen flyttats från från oktober i år till 27:e januari 2015, men den som väntar på något gott...

- Waistcoasts and Weaponry av Gail Carriger (Finising School bok 3). Älskar den här steampunkserien och längtar till 4:e november när 3:an kommer ut!

- Att inte vilja se av Jan Guillou (Det stora århundradet bok 4). Jag har visserligen inte hunnit läsa 3:an än men jag ser ändå alltid fram emot när Guillou släpper nya böcker. Förhoppningsvis kan jag få även denna signerad på bokmässan, den släpps nämligen 3:e september.

    AttinteViljaSe

Vilka böcker ser ni fram emot?

2 kommentarer:

  1. The Mime Order är nog den jag längtar mest efter. Sedan är det flera andra som redan kommit ut som jag helt enkelt inte hunnit med. Nyckel, Drömtjuvarna, Allegiant och En vis mans fruktan. Förstår inte hur jag ska hinna med nu när jag börjar jobba igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nyckeln var bra, liksom Allegiant! Inte lika bra som ettorna i respektive serie men helt klart läsvärda! Drömtjuven låter spännande, får kanske försöka mig på första boken i den serien också (och där växte läshögen igen...) :P

      Radera