torsdag 14 augusti 2014

Dagens visa

Jag fastnar så lätt i musik. Fastnar i en särskild låt alltså som sedan är det enda jag kan lyssna på i flera dagar. Jag blir liksom ett med låten och den får min fantasi att springa iväg och komponerar den ena historian efter den andra i mitt huvud.

Veckans låt är Peace med O.A.R som inte bara är toppenbra utan också har en riktigt fin musikvideo. När jag lyssnar på Peace vill jag skriva romance, gärna med en paranormal twist där den ena partnern dör strax efter att de träffats och sedan lever kvar i periferin av sin älskades liv. Som Ghost fast med massor med mer fantasy. Babe, we're only here, for a little while.

Bidrar musik till inspiration och nya historier även för er?


2 kommentarer:

  1. Till vissa av mina berättelser (Nittio bland annat) blir jag jätteinspirerad av Tom Pettys Free Fallin', den är en av få låtar jag kan skriva till, och den är så härlig! När det gäller inspiration till nya berättelser händer det lite då och då att jag hör något som slår an en sträng...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Free Fallin är jättebra! Och jag kan nästan förstå hur du blev inspirerad av den när du skrev Nittio! :)

      Radera