fredag 22 augusti 2014

Det skaver

Ni vet hur man brukar säga att det skaver i texten. Ord, meningar eller händelser gör att att berättelsen inte flyter på som den ska. Det känns liksom obekvämt att läsa och man måste rensa bort allt det obehagliga tills ytan blir slät och fin igen.

Just nu har jag något som skaver i mitt liv och jag vet inte alls hur jag ska göra för att få bort det obehagliga. Naturligtvis finns en en hel massa alternativ, nästan oändligt många om man tänker efter. Men det betyder inte att det är lätt att välja det som är rätt. Så jag funderar, ältar och grubblar. Och hoppas att något ska dyka upp som gör mitt val enklare.

Under tiden fortsätter jag att redigera noveller, bara en vecka kvar tills tävlingsdeadlines nu och jag har fortfarande mycket kvar att göra. Tur att det snart är dags för helg! :)

4 kommentarer:

 1. Nej, för många alternativ gör det nog bara svårare. Hoppas du finner en lösning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu försöker jag minska ner på antalet alternativ. Börjar nog se vilket alternativ det lutar åt men vill vara säker innan jag bestämmer mig. Puh, det är svårt det här! :)

   Radera
 2. Gör som när du ska vidareutveckla en text a la Ann L. Tänk; Vad skulle hända om..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart, det ska jag prova! Tack för tipset!

   Radera