onsdag 20 augusti 2014

Hiss eller diss?

Efter två dagars intensivt skrivarbete hemma från soffan har jag idag förflyttat mig 200m till mitt favoritvattenhål the Green Lion. Ensam. Det är här jag och lillebror brukar ha planeringsmöte för Getto, idag redigerar jag istället min ena novell. Jag gillar att skriva på "allmän plats" ibland, miljöombytet är ofta förlösande för mitt skrivande trots bakgrundsmusik och högljudda sällskap. Ett glas vin eller två gör upplevelsen ännu bättre!

Vad tycker ni? Gillar ni att skriva på caféer och pubbar? Och vad säger ni om vin? Hiss eller diss?


19 kommentarer:

 1. Jag gillar också att förflytta mig bland men vill egentligen ha tystnad när jag skriver. Bibblan funkar för mig men det kanske inte riktigt är samma sak.... Vin är hiss, men bara ett glas, om jag ska producera på bästa sätt. Alternativt dricka väldigt långsamt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt förvånansvärt bra på att jobba trots att det inte är tyst, har kanske övat upp den förmågan i det öppna kontorslandskapet på jobbet! :) Ja, man får vara försiktig men mängden vin när man ska producera - idag blev det två glas på tre timmar och det gick hur bra som helst! :)

   Radera
 2. Jag har skrivit i en bowlinghall emellanåt och det går väldigt bra. Offentliga miljöer stör mig inte alls. Men vin är ingen hitt. Det gör tanken slö och jag får gå över till att läsa istället. En caffelatte däremot slinker lätt ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det, det vet jag ju att du skrivit om tidigare! Kanske tom kan funka bra att skriva tex. stridsscener när käglor far åt höger och vänster! :) Vin läsning låter iof också trevlige, men jag förstår att du vill hålla dig till kaffet när det är produceringsdags! :)

   Radera
 3. Jag har aldrig testat att skriva någon annanstans än hemma (bortsett från några få korta stunder på jobbet när andan fallit på) men tycker det verkar mysigt att sitta ute. Någon gång så... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt väldigt trevligt att byta miljö! Skrivandet är ju annars ganska så ensamt och när man sitter på någon form av allmän plats känns arbetet plötsligt lite mer socialt. Jag vill absolut inte skriva borta varje dag, men någon gång då och då är inte fel för inspirationen. Jag tycker definitivt att du ska testa!

   Radera
 4. Ett glas vin funkar bra tycker jag, men det är väldigt sällan jag dricker innan jag ska skriva.

  Har aldrig testat att skriva i offentlig lokal, men vill gärna prova på det. Jag har gärna musik på, så ett café med soft musik skulle funka bra tror jag. Måste testas snarast... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja testa! Det är riktigt kul, och man känner sig lite mer som en riktig författare när man gör det! :) Jag har suttit på café ett par gånger tidigare men detta var första gången jag faktiskt skrev på en pub - funkade bra det också! :)

   Radera
 5. Drömmer om att glida in på café för att skriva en stund, och ett glas vin skulle absolut vara tänkbart. Problemet är bara att jag bor typ i skogen. Hmmm. Den största förflyttning jag brukar göra är att jag travar ut på altanen. Tror det är dags att åka på semester för att testa café-skrivande! .-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag haft en altan hade jag garanterat suttit där jag också! :) Jag och min man kommer flytta ut på landet om 1-2 år och då blir det samma för mig, därför passar jag på att njuta av alla skrivlämpliga platser som finns mitt i stan fram tills dess. Semester med caféskrivande låter inte dumt alls - gör det! :)

   Radera
 6. Jag har ingen skillnad var jag skriver. Café, puben, bussar, båtar, bland små skrikande barn eller i tystnad. Och vanligen dricker jag inte vin men ifall jag råkar befinna mig på en pub så lär jag inte låta bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en styrka att kunna skriva var man än befinner sig, har man behov av att allt ska vara på ett visst sätt runtomkring en så är nog risken större att det inte blir något skrivet alls. Haha, jag kunde uppenbarligen inte heller låta bli - men skrivandet gick faktiskt imponerande bra med vin i kroppen! :)

   Radera
 7. En gång skrev jag på bilverkstaden när jag väntade på bilen, det gick över förväntan. Eftersom jag inte dricker får det bli te istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska ta vara på alla skrivtillfällen man får! :) Te och Pepsi max är mina vanliga skrivarkompisar, vinet sällskapar jag bara med vid särskilda skrivtillfällen! :)

   Radera
 8. När jag kom fram till en scen i mitt manus där två personer skulle bli berusade och prata osammanhängande drack jag ett par glas som inspiration. Jag fnissade oerhört när jag skrev. Jag fick stryka det mesta dagen efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vilken bra idé! Måste ha varit roligt att läsa texten dagen efter! Och du hade kul så gjorde det kanske inget attt du fick stryka det mesta dagen efter! :)

   Radera
 9. Jag har lite svårt för stökiga miljöer när jag ska skriva, så caféer och pubar går (ofta) bort. Däremot funkar bibliotek, muséer och andra lite tystare allmänna platser. Men vin däremot, funkar alltid! Eller portvin, eller whiskey, eller en drink :) Det funkar förstås inte att dricka mycket, men ett glas gör bara att jag helt släpper mina hämningar och verkligen skriver på istället för att sitta och tänka, är det här tillräckligt bra, njae, nej det är nog inte tillräckligt bra.... Och det är väldigt sällan som jag behöver stryka så mycket från text som skrivits med hjälp av lite alkohol. Inte mer än jag behöver stryka annars, i alla fall.

  Så gissar om jag längtar tills min bebis har kommit ut ur magen och jag kan börja ta ett glas vin ibland igen! (bara några dagar kvar....)

  /Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt aldrig suttit på biblioteket och skrivit. Vet egentligen inte varför mer än att det är längre dit än till pub/café. Får prova i höst! Jag håller med om det där med vinet, ett glas gör att även jag slutar överanalysera det jag skriver. Det flödar liksom bättre! Vad spännande att bebisen snart kommer, grattis i förskott!!! :)

   Radera
 10. Jag har så svårt att koncentrera mig så att sitta på en pub eller ett café och skriva funkar inte alls, och inte att dricka vin samtidigt heller. Tyvärr. Det är ju så jag tänker att lyckade författare jobbar! :)

  SvaraRadera