måndag 25 augusti 2014

Ingen manuspitch

Efter en massa velande fram och tillbaka bestämde jag mig faktiskt för att anmäla mig till Kabusa förlags manuspitch på årets Bokmässa. Några saker talade emot det. Dels drar jag precis igång med en ny redigeringsvända av manuset (Middagsmörker) och jag vill helst kunna överlämna mitt manus mer eller mindre direkt efter pitchen. Dels var pitchen på torsdagen och jag hade redan planerat att besöka Bokmässan på lördagen. Det som talade för var dock att jag VERKLIGEN ville prova på att pitcha och jag såg fram emot att få träffa ett förlag face to face. Fördelarna vann!

Alltså satt jag imorse redo vid datorn kl 08.30 när anmälan öppnade. Jag hade förberett mailet, det enda jag behövde var mailadressen. Prick på klockslaget dök den upp på hemsidan. Jag gjorde copy/paste, skummade rekordsnabbt igenom texten för att kontrollera att inga specifikationer avseende anmälan tillkommit och tryckte sen på send. Proceduren tog max 30 sekunder.

Det var för långsamt! Åtta andra personer (minst!) hann före och därmed var pitchen redan full. Så himla typiskt när jag nu bestämt mig! Förlaget var iaf snälla och informerade om nästa pitch som hålls i februari, då får jag försöka igen. Och fram tills dess ska jag öva på att skicka mail så snabbt det bara går! :)

8 kommentarer:

 1. Vilket antiklimax. Nu när du hade bestämt dig. Men nästa gång har du i alla fall ett färdigt manus att lämna över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Så himla typiskt! :) Får fokusera på att ha ett riktigt bra manus redo för dem i februari! :)

   Radera
 2. Shit vad snabba de andra var! Men det var nog inte meningen att du skulle pitcha nu, ödet har sagt sitt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Vem visste att skribenter hade så imponerande reaktionsförmåga! :) Nej, jag tror inte heller att det var meningen och nu ska jag satsa på att njuta av mässan istället och slippa vara nervös! :)

   Radera
 3. Men gud, jag måste säga att jag tycker det där förlaget har en del extrema metoder. Tar de bara emot 8 stycken under en hel bokmässehelg?? Med tanke på att pitchen tar vaddå? 5 minuter ? låter det väldigt lite. Även om de bara ägnade en timme under en dag åt det skulle de ju iaf hinna 12 stycken. Och om de då tog en timme varje dag... Jag skulle nog ha tappat intresset för ett sånt förlag för länge sedan. :((

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har också tänkt på det där - att det är väldigt få som får komma och pitcha på ett år. Tänk så mycket bra manus de går miste om från folk som inte hinner maila dem på 10 sekunder! :) Samtidigt gillar jag hela grejen att få sälja in sin story live och jag hade verkligen velar prova!

   Radera
 4. Vissa grejer gäller det verkligen att vara snabb med. Hoppas du hinner med i februari. Låter som en rätt kul grej på nåt vis, att man ska pitcha sitt manus så pass bra att de vill läsa resten sen. Samtidigt också, man ska vara väldigt duktig på just pitch för att klara det. Men du har ju tid till februari att slipa på den biten så det går säkert fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, supersnabb till och med! :) Det känns som att man oavsett borde kunna pitcha sitt manus bra och det är därför jag vill prova, det blir en anledning att öva. Nu får jag öva ändå och hoppas på februari! :)

   Radera