onsdag 13 augusti 2014

Klosterinspiration

Idag blev jag inspirerad!

Jag och min familj blev bjudna till Övedskloster för lunch och slottstur och det var över förväntan (och då var mina förväntningar höga)! Jag älskar gamla byggnader! Och det blir extra intressanta när familjen själva berättar om sin släkt och om allt som hänt i de gamla festsalarna och skrymslena. Fick en del bra miljöinspiration till Getto, som för övrigt snart är färdigplottad (i grovform åtminstone, jag och brorsan hade möte nr 7 nu ikväll). Faktum är att vi bara har ett par detaljer kvar att bestämma, sedan har vi en färdig storyline. Steg två är att förfina den och göra karaktärsbeskrivningar. Och att fixa den dramatiska kurvan - icke att förglömma! Men det löser vi på nästa möte! :)

Borgården 

Slottet sett från trädgården - Jane Austen vibbar någon?:)

6 kommentarer:

 1. Alla slott ger lite Jane Austen-vibbar. Ger mig åtminstone, men så är jag rätt hängiven JA-beundrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det har du rätt i! Vem är inte en hängiven Austen-beundrare!? :P

   Radera
 2. Jag blir så imponerad av hur ni samarbetar kring ert manus! Jag tar för givet att jag behöver sitta ensam, inborrad i mig själv och knacka ner mina ord, men det där låter ju hur spännande som helst! Kul att få följa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är första gången jag testar att jobba tillsammans med någon annan och jag måste säga att det bara är positivt så här långt! Vi kompletterar varandras idéer hur bra som helst och planeringen går dubbelt så fort som om jade hade gjort det själv! Lovar att fortsätta rapportera om samarbetet även när vi går över i skrivfas.

   Radera
 3. Wow! Vilken slottsträdgård! Väldigt engelskt. Och Austin. Det är bra att släppa "pennan" ibland och få lite input till sina storys :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur fint som helst - tänk om man hade en sån på innergården! :)

   Radera