lördag 23 augusti 2014

Lantisar

I helgen är vi hund- och husvakter på landet. Precis vad jag behöver eftersom jag har massor som snurrar i huvudet just nu. Dagen har spenderats på långpromenad med hundarna, i soffan med Morden i Midsommer och nu har jag precis fört in alla redigeringsändringar i min ena novell. Tycker faktiskt att den börjar bli riktigt bra trots att den fortfarande är låååååååång. Nästan 9000 ord, 1100 tecken över maxgräns. Får försöka klippa bort ett par hundra ord till. Annars tycker jag storyn sitter.

Min andra novell är det däremot stiltje på. Den har ett realistiskt tema jämfört med den långa som är urban fantasy. Realism är nog inte min grej är jag rädd, jag tappar liksom suget när allt är precis som på riktigt. Har egentligen bara skrivit två realistiska texter sedan jag började skriva för två år sedan. Avloppsdrömmar som faktiskt publicerades i en antologi och sen den novell som jag bygger den här nya på. Är inte alls taggad på att få den färdig men tänker bita ihop och bara Make it work. Dels eftersom det är synd att slösa en bra idé och en halvskriven idé och dels eftersom jag tror att det är bra träning att skriva i andra genrer från och till.

Är ert skrivande lika genrekopplat som mitt? Har ni provat att skriva i genrer utanför er comfort zone och hur blev i så fall resultatet?

På lantispromenad - ser ni vovven låååångt bort i bakgrunden? :)

4 kommentarer:

 1. Jag skriver helst övernaturligt, men en gång fick jag en dunderidé till en realistisk och skrev ett manus av bara farten :) Så jag tror på att skriva det som känns rätt för stunden oavsett vad det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du nog helt rätt i! Jag har tyvärr aldrig fått en dunderidé för något realistiskt, idéerna är mjäkiga och jag tappar snabbt motivationen. Det är väl därför de novellerna inte heller bli särskilt bra! :)

   Radera
 2. Försöker lämna verkligheten ibland för det fantastiska eller dystopiska men gillar inte när kringvärlden får mer fokus än karaktärerna och deras diemman så jag vill bli bättre på att hitta en balans där för det är ändå historier jag vill ta vara på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med dig där, det är en fin balans mellan världsbygge, karaktärer och händelser och när man skriver fantasy. Det är därför jag gärna vill öva mer på realism, jag önskar bara att det motiverade mig mer än det gör! :)

   Radera