fredag 8 augusti 2014

Läsutmaning 2014 Bok #7-9

Jag har (som tur är) hunnit läsa en del under sommaren och ligger nu inte riktigt lika mycket i ofas som tidigare jämfört med mitt mål (24 böcker under 2014). Sex böcker har hunnits med och här kommer en kortare sammanfattning av bok 7, 8 och 9 i läsutmaningen.
 
Bok #7 och #8 Safirblå och Smaragdgrön av Kerstin Gier
Andra och tredje boken i ädelstenstriologin. Jag gillade verkligen den första boken Rubinröd och de två uppföljarna gjorde mig inte besviken. Gier skriver på en charmigt och ungdomligt sätt och det finns gott om karaktärer att båda älska och hata. Jag gillar verkligen idén med tidsresor och spänningen med den hemliga ordern och deras mål. Slutknorren gillade jag dock inte, inte för att den var dålig utan för att jag tycker att det hade varit jättehemskt om det som drabbar Gwendolyn hade hänt mig. :) I sin helhet rekommenderar jag dock verkligen hela serien! 
 
Bok #9 Nyckeln av Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
Tredje och sista boken i Engelforstriologin. En riktig tegelsten som ibland är lite långsam, men det gör mig inget för jag har verkligen längtat efter att få läsa hur det ska sluta för de utvalda! Boken är jättebra, många lösa trådar fångas upp men det är inte ett slut som löser alla problem a la Hollywood utan ett som öppnar för vidare funderingar. Författarna avslutar snyggt, det är roligt att saker som mest bara nämnts i förbigående i första boken nu visar sig vara viktiga - jag verkligen ÄLSKAR sånt. Boken var kul att läsa (även om jag fick lätt kramp i armarna av att hålla den ovanför huvudet) och jag är lite ledsen att det nu är slut. Tur att det kommer en film nästa år så att jag kan få resa till Engelsfors ännu en gång! :)
 
Nyckeln (Kartonnage)Safirblå (inbunden)
Bilder lånade från www.bokus.com och www.cdon.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar