fredag 15 augusti 2014

Malmöfestival för bokälskare?

Idag börjar Malmöfestivalen som kommer pågå en vecka framåt med konserter, marknadsstånd och tivoli - det mesta placerat precis utanför vår husknut. Eftersom jag efter förra festivalen fick tips om att lusläsa festivalprogrammet bättre för att inte missa festivalens mer kulturella sida har jag idag gjort det med fokus på litteratur och författarskap. Tyvärr blev skörden inte alls så omfattande som jag hade hoppats och egentligen var det bara fyra programpunkter inom ämnet som lockar mig det minsta:

- Malmöfestivaldikten Workshop: Texterna som skapas under workshopen kommer att redigeras digitalt av den mexikanska poeten Bejamin R. Moreno till ett audiovisuellt verk i 8-bits videospelsestetik. 
- Micael Dalén om "Livet på mars": Med utgångspunkt från den nya romanen Livet på mars gör Micael Dahlén betraktelser kring varför vi människor gör som vi gör i det stora och lilla. 
- Litteraturpromenad med Skurups skrivarlinje: Skurups skrivarlinje bjuder på prosa och poesi ur sin antologi "Kött och Guld" som läses på speciella och lite hemliga platser i Malmö.
- Boktipsarna från Möllan och Lindängen: Bokpiloter från Möllevångsskolan och Lindängenskolan recenserar böcker för unga och vuxna. 

Vad säger ni - ganska klent va? Tydligen är inte Malmöfestivalens kulturscen särskilt litteraturinriktad. Får se om jag gör något av sakerna eller om jag nöjer mig med det vanliga. Mat, öl och musik. Och drakbåt förstås. Jag ska vara trumslagare i jobbets ena båt ikväll, håll tummarna hårt - jag vill verkligen inte råka trilla i! :)

Bild lånad från www.malmofestivalen.se

PS. Jag längtar till Bokmässan - gör ni? :)

4 kommentarer:

 1. Bokmässan hade varit intressant att gå på, men jag vet inte om jag vågar, haha :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, klart du vågar! Jag var där förra året och det var jättekul att gå på seminarier, träffa andra bloggare och bara andas in bokatmosfären!

   Radera
 2. Ha det så roligt! Jag längtar också till bokmässan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vilken dag tänkte du åka dit?

   Radera