onsdag 6 augusti 2014

Positiv Refusering #3

Jag kan knappt tro att det är sant! Idag svarade förlag nummer 3 (de som hörde av sig innan semestern och lovade att läsa i augusti) och det är också en positiv refusering. Alltså ytterligare en positiv refusering från ett av de riktigt stora förlagen. Förstår ni att jag bara sitter och gapar? :)
 
Refuseringen påminner lite om den förra. De skriver att jag har en tydlig idé, bra karaktärer och miljö och att jag skriver flyhänt och vant, men att det är alldeles för långt och går på tomgång i alltför stor utsträckning. Sedan kommer de med en massa förslag om vad som bör strykas och vad som bör ändras (i grova drag, de är inte specifika avseende detta). Jag tar tacksamt emot vartenda ord! Jag är bara SÅ glad att de gillar min story och att de tar sig tid att berätta för mig hur den kan bli bättre!
 
Det som gör mig positivt överraskad är deras uttryckta förståelse för oss författar-aspiranter. Mailet börjar i princip med att de skriver att de förstår att jag har lagt ner oändligt mycket tid på att skriva min berättelse och att det kanske känns omöjligt att arbeta mer med den. De skriver också (efter ett helt stycke med ändringsförslag) att det inte är deras mening att vara stränga, utan att de bara vill mitt bästa eftersom de ser att jag kan skriva och de anser att Middagsmörker kanske kan bli en fin roman så småningom. Alltså mycket mjukare än jag kanske hade räknat med från en förlagsjätte! :)
 
Och sen är det ju meningen jag blev allra gladast för, den som säger att om jag fortsätter att arbeta med mitt manus så läser de gärna en ny version så småningom!!! Wiiiiieeeeeeee!!!! Så nu längtar jag VERKLIGEN efter att min nya lektör ska sätta tänderna i manuset (hon har fått båda förlagens kommentarer så att hon vet vad hon ska sikta mot) så att jag kan påbörja min resa mot ett ännu bättre Middagsmörker!!!
 
Så här glad blev jag när jag läste förlagets mail! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar