söndag 17 augusti 2014

Produktiv helg

Vilken bra dag det var igår. Inget inbokat, ingen press och stress - utan bara vara. Så som helger egentligen ska vara. Jag tog sovmorgon, åt frukost framför TV:n och körde sedan ett spinningpass. Och efter det. Då skrev jag!

Jag har saknat att skriva. Det är ett par månader sedan jag nyskrev något senast. Råmanuset för Mddagsmörker blev klart i december förra året och våren har främst använts till redigering. I somras var det svårt att fokusera på något annat än bröllopet och det faktum att Middagsmörker låg hos förlag. Men nu, när semestern är slut och hösten på långsamt intågande, då kliar det i fingrarna. Och jag är inte sen att lyda deras vilja. 2500 ord blev det totalt. En novell färdigskriven och en annan klar till 75%. Eller klar och klar, båda ska såklart redigeras men deras råa versioner är i alla fall mer eller mindre färdiga.

Idag ska jag försöka få till de sista 25% på ena novellen så att jag kan använda nästa vecka till finliret. Båda novellerna ska skickas till novelltävlingar med deadline 31 augusti så än är det gott om tid!

Ska ni vara med i några novelltävlingar framöver?

Det regnar i Malmö idag - perfekt skrivväder mao!

16 kommentarer:

 1. Jag skrev min novell med tanken att skicka den till uttagningen till Aritons antologi, men sedan ångrader jag mig och behöll den för eget bruk, hehe. :) Tyckte det var roligare än en antologi. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är inte dum du! :) Kanske att jag vågar mig på ngt liknande framöver, men just dessa två noveller får nog fara till tävlingarna som planerat!

   Radera
 2. Jag har en novell som jag tänkte skicka till en tävling, måste bara göra ett ryck och redigera färdigt den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj, hoppas det inte är samma tävling som jag ska skicka till - du är ju lite av en novelldrottning och jag räknar definitivt inte med att kunna slå dig! :)

   Radera
  2. Tack, vad snällt sagt :) Men det är klart att du kan slå mig, alla jurymedlemmar har ju en egen smak!

   Radera
  3. Då ska jag göra mitt allra bästa och hålla tummarna för jurymedlemmar vars enda smak är det jag skriver! :)

   Radera
 3. Absolut, augusti - september bara kryllar av roliga novellutmaningar! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så - jag fick verkligen välja ut två tävlingar av flera andra för alla hann jag omöjligt med! :)

   Radera
 4. Bara jag skrivit klart på roman ska jag antingen skriva drama eller novell. Tänkte att det kunde vara omväxlande. Eller sen visar det sig att jag kastar mig över nästa roman. Äh. Knäppt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter inte fel, är ju som du säger omväxlande. Fast sen kommer du kanske på den där ultimata romanidén och då kör du på den istället - vilket iof inte gör oss läsare besvikna! :)

   Radera
 5. Japp, jag har skickat in några, väntar på att bli sågad...haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så blir du hyllad! :) Man får leva på hoppet så länge man kan! :)

   Radera
 6. Vilka två är det du ska vara med i? Jag hade tänkt skriva en till Skrivas novelltävling, jag misstänker att det är en av dina? Jag har en liten idé, men vi får väl se om jag hinner få ihop något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör också på Skrivas - vill verkligen ha en läsplatta! Haha! :) Sedan tänkte jag också skicka till Fantastiktävlingen! Mina noveller är definitivt inte i tävlingsskick än, men jag hoppas att de ska vara det om två veckor!

   Radera
 7. Lycka till i tävlingarna! Har själv inte lyckats få ihop några noveller till de tävlingarna jag tänkt men hade gärna velat. Fokuserar och skriver på min långa manus istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ibland vill man bra fokusera på sitt romanmanus, så kände jag i våras och skrev inte på något annat trots att jag också var sugen på några tävlingar. När du är klar, eller när du tar en aktiv paus från manuset, då kommer du ha alla möjligheter i hela världen att skriva noveller om du vill!

   Radera