torsdag 14 augusti 2014

Snart lektörsdags

Jag fick mail från min nya lektör imorse. Tydligen ligger mitt manus snart överst i läslistan och hon tror att hon kan börja läsa i början av nästa vecka. Kul! Hon skriver att hon tycker att det ska bli spännande att läsa mitt manus eftersom hon har en känsla att det redan är bra (troligtvis på grund av förlagens fina respons) och att det ska roligt att försöka göra det ännu bättre. Känns jättekul att hon läser med den inställningen - då kan det inte bli annat än bra tror jag! :)

Läsningen tar max två veckor vilket betyder att jag har mitt manus tillbaka innan augusti är slut. Jag är SÅ pepp på att börja jobba med det igen och slipa bort allt som är onödigt och ointressant. Nu ska jag bara ta vara på den tiden jag har kvar innan jag får manuset tillbaka och läsa på allt jag kan om dramaturgi. Därför gjorde jag följande beställning från Bokus idag:


Alla böckerna är rekommenderade av andra bloggare. Anna rekommenderade Förlorad själ eftersom storyuppbyggnaden påminner om mitt manus, Carola rekommenderade Conflict and Suspense och Kati tipsade om The Hero's journey. Vad hade man gjort utan bloggosfären? Troligtvis ingenting... :)

6 kommentarer:

 1. Spännande, då får vi respons ungefär samtidigt! Vi får hålla tummarn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad spännande! Det ska bli SÅ kul att få en massa konstruktiva kommentarer att arbeta vidare med! Jag håller tummarna stenhårt! :)

   Radera
 2. Vad spännande, det dröjer inte länge nu då:) Vad snabb hon är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättespännande! Ja, hon är väldigt snabb. Men hon är också eftertraktad så jag gissar att hon måste hålla ett högt tempo för att väntelistan inte ska bli allt för lång! :)

   Radera
 3. Vad spännande att få tillbaka manuset, jag förstår att du längtar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Synd att tiden går så långsamt när man väntar på något... :)

   Radera