tisdag 12 augusti 2014

Som tåget

Jäklar vad lätt det är att skriva ibland. Orden fullkomligt sprutar ur fingertopparna och händerna får kämpa för att hinna med. Så var det för mig idag och tack gode gud för det. Hade fastnat i min novell efter två tröga skrivpass och började undra om jag nånsin skulle bli klar. Och så BOM! skrev jag idag 1600 ord på två timmar. Inte illa.

Nu har jag bara slutklämmen kvar, men den sparar jag till senare i veckan. Och så ska det såklart redigeras en hel, jäkla massa. Novellen är i dagsläget 7750 ord/45 000 tecken. Gränsen för tävlingen är 50 000 tecken - jag kommer alltså hamna strax under eller över när jag är klar. Och med tanke på att ett av förlagen sa att jag kunde stryka var fjärde mening i mitt romanmanus så gäller det förmodligen även här. Alltså ska jag göra mitt allra bästa för att rensa ut allt onödigt och tajta till storyn - mycket bra övning med andra ord! :)

Men nu ska jag ta en välförtjänt vilopaus framför TV:n (har börjar titta på serien Awkward - SÅ bra) innan jag lägger mig i sängen och läser ett par kapitel av Stephen Kings Att Skiva. 

Hörs imorgon!

6 kommentarer:

 1. Skrev en lång kommentar som försvann(?) eller kanske måste du godkänna först? I vilket fall, med risk för upprepning; Vilken jättefin blogg! Nytt och fräscht och med namn och allt. Precis som jag själv måste göra men som jag drar mig för eftersom jag är så himla dålig på att fixa sådant....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vad irriterande! Jag godkänner inga kommentarer så det måste ha försvunnit - typiskt! Men tack iaf! Kändes som läge men blogg i egna namnet! Om du väljer att göra en ny blogg i blogspot kan jag hjälpa dig om du får problem, wordpress kan jag dock tyvärr inte!

   Radera
 2. Jag har börjat kolla på Grimm, också en bra serie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, Grimm har jag missat - det måste jag kolla upp! Tack för tipset!

   Radera
 3. Roligt att höra att det är fler som har flow med sitt skrivande! :D
  Fin ny blogg förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland går skrivande hur bra som helst! :) Tack så mycket!

   Radera