fredag 19 september 2014

Ännu en lektörsvända

Jag har bestämt mig för att låta Middagsmörker gå igenom en lektörsvända till innan jag skickar det tillbaka till de två förlag som visat yttepytte intresse för manuset. Anledningen är att förändringarna jag gör nu är så omfattande att jag tror mig behöva ett objektivt öga som tar ytterligare en titt när jag är klar. Annars finns det en risk att jag blir så insyltad i min egen text att jag inte kan se om några av förändringarna jag gjort är dåliga eller onödiga.

Det blir samma lektör en gång till, alltså Jenny Bäfving. Jag är så otroligt nöjd med hennes första genomläsning (hon gav mig 13 sidor kommentarer!!!) och det känns som en självklarhet att hon ska läsa igen. Naturligtvis medför en lektörsvända till en ökad kostnad, men för mig är det utan tvekan värt det. Det känns som att detta är min enda chans med just dessa två förlag. Om manuset inte håller högsta möjliga klass kommer jag inte få fler chanser hos dem. Inte med Middagsmörker i alla fall...

Måndag 1 december är min nya deadline för inskick till lektören. Det kommer krävas hårt arbete för att hinna klart i tid men just nu känns det bara roligt. Jag vet att jag har sagt det förr, men jag säger det igen - jag jobbar allra bäst under press! :)

4 kommentarer:

 1. Jag jobbar också bäst under press. Lycka till med vända nr 2. Det kostar att ligga på topp. (ok, slitet uttryck...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Haha, slitet men ack så passande! :)

   Radera
 2. Trägen vinner (annat slitet uttryck) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ni är ju on fire med slitna uttryck idag! Är det för att det är fredag månne? Hur som - I like it! :P

   Radera