söndag 28 september 2014

Min Bokmässa

Igår var det äntligen min tur att besöka Bokmässan! Tåget avgick tidigt, tidigt från Malmö C. Som tur var fick jag sällskap av Anna och vi spenderade den tre timmar långa tågresan med massor med prat om skrivande, manus och förlag - jättekul! Vid entrén mötte vi upp med Sofia och sen var det bara att ge sig in bland böcker och bokälskare!

Första stoppet blev Idus monter där jag hälsade på en annan Anna som stod och sålde sin fina bok Nyckeln till det förflutna. Där stötte jag även på Emma, min skrivartvilling vars skrivande alltid tycks vara synkat med mitt eget (förutom att Emma nu fått förlagskontrakt - hoppas det betyder att det väntar ett runt hörnet för mig också! :P)

Jag, Emma och Anna

Efter det sprang jag iväg till HOI:s monter för att få speedcoaching. Jag hade tagit med mig en utskrift av min inledning (som jag skrivit om 100 gånger) och fick hjälp av Susanne Holmgren. Susanne tyckte att inledningen generellt var bra och hade de ingredienser med som krävs av en inledning, hennes tips var främst att jag skulle försöka gå in ännu mer i rollen som min huvudkaraktär när jag skrev så att det verkligen blev hennes känslor jag gestaltade och inte min version av hennes känslor. Så det ska jag försöka jobba på!

Från HOI skyndade jag sedan till Litteraturscenen där jag, Anna och Sofia passade på att vila fötterna samtidigt som vi lyssnade på föredragen Unga vuxna: Kategorin som kryper sin upphovsman eller befriar litteraturen och Overkliga verkligheter - science fiction och fantasy. Intressanta föredrag även om de tidvis kändes lite lagom oförberedda. :)

Kl. 13 var de dags för bloggträff. Flera härliga bloggtjejer dök upp och det var roligt och inspirerande att få höras om deras pågående skrivprojekt, ambitioner och framtidsdrömmar. Jag som inte har en enda skrivande vän i bekantskapskretsen njöt av lyxen att få prata skrivande med likasinnade. Dessutom måste jag säga att deras skrivprojekt lät hur spännande som helst så jag hoppas att tjejerna blir färdiga och utgivna inom en snar framtid så att jag kan få läsa! :)

Från vänster: Emma, jag, Anna, Sofia, Johanna, Heléne, Frida och Anna

Eftersom jag verkligen ville passa på och maximera chanserna att få prata skrivande hängde jag även med Emma och Frida till Debutantbloggsminglet. Där träffade jag bla. Emmelie och Hanna som jag bubblade en hel del med - mycket trevligt!

Allra sist sprang jag förbi Andra Världars söta monter och hejade på Anna Vintersvärd som var redaktör för steampunkantologin I varje ångetag där jag har med en novell. Anna var tjusigt uppklädd i korsett och långkjol och hintade om att förlaget hade en ny antologi på G - denna gång om spöken. Det låter minst sagt intressant! :)

Dagen avlutades med språngmarsch till tåget och ytterligare tre timmars bokprat med Anna innan jag däckade i soffan hemma, extremt peppad och inspirerad av dagen. Nu ska varje gram av denna inspiration tas till vara och överföras till mitt manus. Om jag jobbar riktigt hårt finns det kanske en liten, liten chans att jag kan åka på nästa års Bokmässa som utgiven, eller åtminstone soon-to-be utgiven, författare. Den som lever får se! :)

Tack för alla trevliga möten och härligt skrivarsnack - jag hoppas att vi ses nästa år igen (om inte innan dess!)!

12 kommentarer:

 1. Du skriver så otroligt härligt om bokmässan att jag bara måste åka dit nästa år. Jag har aldrig varit där men det är väl dags att ändra på det. Får boka hotell i god tid :-). Och vad härligt att skrivlusten är tillbaka! Hurraaa :-)! Kämpa på för jag vill läsa det där manuset - helst till nästa bokmässa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, klart du ska dit nästa år! Det var så jäkla kul och inspirerande, vill åka igen nu genast! :) Ja,d et är superhärligt att känna sig skrivpeppad igen - nu ska jag bara köra! Lovar att du inte ska behöva vänta på läsning längre än nödvändigt! :)

   Radera
 2. Vad roligt det var att träffas :) och att överraska dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma Fia! Haha, japp - det var en riktigt rolig överraskning. Skrattar typ fortfarande när jag tänker på det! :)

   Radera
 3. Kul att läsa om vad du gjort. Och säger som Carola, hoppas man får vara med nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så kul att vara där, riktigt inspirerande! Hoppas du kan åka nästa år!

   Radera
 4. Det var väldigt roligt att träffa dig, ser fram emot att köpa din bok på bokmässan nästa år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Och detsamma igen! :) Visst hade det varit kul att vara på mässan som "författare" - vi får sikta mot det tycker jag! :)

   Radera
 5. Det var jättekul att få träffa er alla, och bokmässan var verkligen en upplevelse i sig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Så kul det var, man blir verkligen peppad och vill inget hellre än att skriva klart den där boken!!!

   Radera
 6. Det var verkligen kul att få träffa dig IRL. Ser fram emot nästa års mässa. Då ska vi båda vara där med våra böcker, vi följs ju åt som du vet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! Det gör jag också, längtar nästa lite redan. :) Vi siktar på det, känns liksom lovande att du redan är på g för då vet jag att jag inte borde ligga långt efter! :P

   Radera