torsdag 18 september 2014

Det går framåt

Arbetet med båda mina romanprojekt går framåt!

Igår färdigställde vi plotten för Getto. Nu vet vi hur berättelser börjar, fortsätter och avslutas. Detaljer saknas såklart fortfarande och en del trådar hänger lösa, men skelettet är klart. Vår synopsis omfattar nu 24 planerade kapitel och totalt 5500 ord. Dessutom finns redan exempeltext skriven för inledningens första stycken samt avslutningens sista. Totalt 1000 ord. Skrivstart är inte förrän 2:e januari så vi ligger verkligen i fas. Jag ser fram emot att skriva på manuset, tror verkligen att det kan bli bra och att vi har en unik idé som ligger helt rätt i tiden. Dessutom ska det bli riktigt roligt att få lärare känna karaktärerna bättre, jag tror att de kan komma att överraska mig under resans gång!

Även med Middagsmörker har jag fått mycket gjort. En ny kapiteldisposition är skriven för omarbetningen av manuset. Det blir en rejäl rokad och massor av scener kommer flyttas runt. Det verkar dock som att jag kommer kunna återvinna nästan alla scener bara jag bantar ner dem som är för långa och tråkiga. Jag har markerat ändringarna i de 13 första kapitlen i en pappersversion och 7 kapitel återstår innan jag kan sätta mig ner och börja skriva om. Jag hoppas få ordningen på de sju idag och imorgon så att jag kan påbörja omskrivningen till helgen. Längtar efter att se hur resultatet blir!

Två projekt - två fina skrivböcker från Paperblanks. Och Zigge linslus... :)

2 kommentarer:

  1. Är imponerad över att du verkligen tar tag i omskrivningen! Hur länge har du alltså hållit på? Vore kul att läsa om dina olika faser du gått igenom. Ska själv redigera klart ett manus som jag hoppas kunna skicka till förlag inom några veckor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Faktum är att jag är riktigt peppad på att skriva om. Jag har ju liknande kommentarer från två förlag och en lektör och eftersom jag håller med i vad de säger vill jag verkligen jobba vidare och göra manuset ännu bättre! Det är drygt två år sedan jag började skriva på Middagsmörker. Det har verkligen varit mitt inlärningsprojekt och jag har skrivit om SÅ många gånger. Versionen jag ska börja på nu heter version 11.0 - det säger en hel del! :) Vilken bra idé med ett inlägg om manusets olika faser, ska fundera på ett sånt inlägg! Vad kul att du nästan är klar - det är kul, läskigt och spännande att skicka in till förlagen! Lycka till!

      Radera