måndag 29 september 2014

Genomtänkta bokköp

Jag fick med mig tre böcker hem från bokmässan. Det låter kanske inte så mycket men för någon som anstränger sig för att minska prylinflödet i en redan knökfull tvårumslägenhet är det en hel del! :) Samtliga inköp var dock ovanligt genomtänkta och syftet med alla tre var att undersöka kvalitén på böcker utgivna på annat sätt än via ett stort/medelstort förlag.

Bok nr 1 blev således en bok utgiven på ett litet förlag. Jag valde Eldbunden av Ylva Lee Lindell som är utgiven på Mörkesdottir förlag eftersom storyn verkar intressant och jag ändå har velat läsa boken ett tag.

Bok nr 2 blev den egenutgivna boken Ljus som varit dolt av Hanna Höglund. Denna bok har jag varit sugen på att läsa sedan Hanna började skriva om den på debutantbloggen och efter ett trevligt snack på debutantbloggsminglet på bokmässan kändes det givet att köpa den.

Bok nr 3 blev en bok från HOI, alltså ett hybridförlag. Hybridförlagen har många ansikten men om jag förstått HOI rätt så fungerar de som ett traditionellt förlag men där författaren själv tar hela den ekonomiska risken. Jag utnyttjande min vinst och valde boken Freaudland av Mattias Leivinger eftersom Sölve Dahlgren (HOI:s VD och grundare) rekommenderade den till min "undersökning".

Tre böcker alltså, alla i ungefär samma genre som det jag själv skriver, men utgivna på tre olika sätt. Det ska bli minst sagt spännande att se om läsning av dessa böcker kan ge någon klarhet i de utgivningsalternativ som finns och som kanske kommer bli aktuella för mig i framtiden.

Eldbunden, Ljus som varit dolt och Freudland

4 kommentarer:

 1. Du går grundligt tillväga. Hoppas att din undersökning går bra och att böckerna är fin läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, man är som man är! :) Det ska bli riktigt roligt att läsa dem allihop!

   Radera
 2. Man behöver inte shoppa ihjäl sig, 3 bra böcker är bättre än en påse med böcker som man aldrig hinner läsa! Hoppas dom är bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant, om inte annat blir det väldans tungt! De här tre böckerna ska bli riktigt roliga att läsa, hoppas hinna med det under hösten men vi får se - jag är lite av en snigelläsare!

   Radera