lördag 13 september 2014

Omskrivningen har börjat

Nu är jag igång med redigering och omskrivning av Middagsmörker! Idag hann jag gå igenom tre kapitel och det känns bra så här långt. I slutet av kapitel tre fastnade jag dock. Lektören har rekommenderat att mer fantasy och action ska komma in tidigare i manuset och just i slutet av kapitel tre finns det en fin lucka att stoppa in något sådant. Vad nu detta något ska vara.  

Jag tänkte så det knakade men eftersom snilleblixtarna uteblev gav jag upp och gick jag hem med undanflykten att just den där scenen kunde jag spara till senare. Men det behövde jag inte. För den kom av sig själv när jag promenerade tillbaka till lägenheten!

Det känns SÅ kul att vara igång igen, jag inser att jag verkligen har saknat att jobba med manuset under tre månader det har legat och vilat. Det är riktigt spännande att läsa igenom det igen, för faktum är att texten känns riktigt bra - även om det såklart kan bli mycket bättre. Det är ju det jag ska göra nu - höja nivån! :)
För tre månader trodde jag att manuset var färdigt, allt rött kladd från dagens arbetspass skvallrar om att så inte var fallet... :)

4 kommentarer:

 1. Visst är det kul att ta upp det igen! Jag har också börjat idag och känner också precis som du. Så härligt att sugas in i berättelsen igen och få göra den ännu bättre. Heja oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är förvånansvärt roligt! Jag trodde kanske att det skulle kännas segt att "börja om" men det har verkligen varit tvärt om! Vad kul att du också kört igång igen - vi är alltid så jäkla synkade i vår skrivprocess! :)

   Radera
 2. Undrar om man någonsin blir helt färdig med ett manus? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är blir man nog inte - men nästan klar hade ju också känts bra! :)

   Radera