måndag 22 september 2014

På besök hos Blixen

Helgen var inte bara skrivande och soffhäng för mig. När många andra besökta hufvudstaden för att inspireras på Författarkliniken passade jag på att åka till Danmark och hälsa på hemma hos Karen Blixen. Det var verkligen inspirerande att få en blick av hennes hem på Rungstedlund, ett vitputsat hus vid den danska kusten norr om Köpenhamn. Arbetsrummet var naturligtvis allra roligast att se. Karen smyckade rummet med saker från sin tid i Afrika och böcker. Förutom skrivbord fanns det även ett bord med fyra stolar som användes när Karen bjöd hem inspirerande vänner. (Något jag definitivt kommer ha i åtanke när jag inreder mitt skrivrum i framtiden!)

Jag har bara läst Den Afrikanska gården av Karen Blixten och det var när jag gick i gymnasiet och boken fanns med på svenskakursens läslista. Efter helgens besök är jag sugen på att läsa fler, kanske tex. debutromanen Sju romantiska berättelser. Någon som har läst den?


Pose framför arbetsrummet var naturligtvis ett måste! :)  

2 kommentarer:

  1. Häftigt och inspirerande besök. Jag har inte läst något av henne men får väl vidga mina vyer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var riktigt kul!!! Man borde göra mer sånt! :)

      Radera