fredag 19 september 2014

Refusering från förra århundrandet

Jag gick igenom lite gamla grejer som stod och skräpade i bokhyllan och hittade det här. Min allra första refusering. Den är 15 år gammal men ser ungefär likadan ut som dagens standardrefuseringar. Förutom att de returnerar materialet, bläckstråleskrivarna hade det tillräckligt tungt som det var på den tiden! :)

När fick ni er första refusering?
7 kommentarer:

 1. Vad roligt att du sparat den! Stephen King satte upp sina på en spik på väggen om jag minns rätt. Får se vad jag gör med mina ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det, det gjorde han! Jag funderar på att rama in min - lite synd bara att de inte daterat brevet. Om du kommer på ngt kul sätt att spara dem - let me know! :)

   Radera
 2. Min första refusering fick jag för åtta år sedan. Från Bonnier Carlsen. Minns att jag stoppade ner hela luntan i ett brunt kuvert och var så nervös när jag lämnade in brevet på posten. Hade tagit kontakt med en dam innan på förlaget som gärna ville läsa mitt alster. Jag fick tillbaka mitt manus efter cirka 3 månader. Nästan en hel A4-sida med lite tips, att jag skrev intresseväckande, men att det inte riktigt räckte hela vägen och att det ligger mycket jobb bakom en färdig bok. Jag var nog världens lyckligaste, trots nejet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, vad trevligt av dem att svara så långt och utförligt! Det måste ha varit jättepeppande när du var så ung? För 17 - det är ju sådana refuseringar man vill få nu (om de inte säger nej då förstås). :)

   Radera
  2. Ja, jag blev jätteförvånad :) Jag var 17 och skrev för att jag tyckte det var roligt, och det var nog då det blev som bäst :)

   Radera
 3. Min första fick jag 2011, och 2012 blev det manuset till en bok (efter en hel del omskrivningar!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att ditt första refuserade manus blev en bok! Mitt första manus går nog inte att göra så mkt åt, var 15 när det blev klart och även om jag nog var duktig på att skriva svenska så hade jag inte en aning om hur en berättelse skulle byggas upp. Får hoppas att det är mitt andra manus som blir det lyckliga istället! :)

   Radera