tisdag 16 september 2014

Skrivläxa

Imorgon ska jag och min bror ha planeringsmöte för Getto igen. Det är tre veckor sedan sist, först var nämligen jag på semester och nu har han precis kommit hem efter två veckor i Spanien. Eftersom det ofta blir någon vecka mellan gångerna vi ses har vi infört Läxor. Japp ni läste rätt! I slutet av varje planeringsmöte bestämmer vi vad läxan till nästa möte ska vara. Läxan till morgondagens möte är:

1. Vad händer precis efter klimax? Ge tre förslag.
2. Vad händer i slutscenen? Ge tre förslag.

Eftersom vi har en gemensam Dropbox mapp skriver vi våra läxor direkt in i projektmapparna, på så sätt är det tillgängligt för båda. 

Läxorna är faktiskt det bästa vi har gjort! Även om man inte alltid kommer på de mest genialiska idéerna hemma på kammaren så är de oftast bra att ha som diskussionsstart och det gör att lösningen kommer till oss mycket snabbare än vad den hade gjort om vi börjat mötena från noll. 

Som ni ser på morgondagens läxa håller vi nu på att plotta slutet av storyn. När det sista är satt på pränt kommer vi gå igenom karaktärsbeskrivningar och se över dramaturgin. Och innan skrivstart är det meningen att plotten ska göras ännu mer detaljerad, så får det bli när man är två om samma story! :)

Så här ser vi ut - syskonen Cederlund

4 kommentarer:

  1. Vad spännande det låter att skriva tillsammans med någon. Och svårt! Men ni verkar ju klara av det galant. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är faktiskt riktigt kul och funkar förvånansvärt bra i planeringsfasen. Blir intressant att se om det funkar lika bra när vi börjar skriva i januari. Jag kommer skriva all text och han läser sen och kommer med kommentarer. Hoppas det inte ska orsaka slagsmål! :P

      Radera