måndag 8 september 2014

Tidstjuven

Mitt jobb har stulit tid från mig igen. Igår stal det fyra timmar och ikväll två. Ni som läser min blogg vet hur irriterad jag blir när jobbet äter upp min skrivtid. Extra irriterad blir jag en dag som idag, när jag egentligen inte jobbat så mycket övertid men stressat hela dagen för att hinna klart och sen är alldeles för trött för att gör något vettigt i skrivverkstaden på kvällen.

Men imorgon blir det andra bullar. Imorgon är det skrivtiden som tjuvar från jobbtiden. Eller åtminstone ska de två få leva i samförstånd i ungefär sex timmar. Jag ska nämligen på besiktning i norra Småland, körtiden är nästan tre timmar åt varje håll och jag planerar att ägna en stor del av den tiden till att fundera på lektörens alla kommentarer. Multitasking eller vad1!? :)

Nu, däremot, ska jag minimitaska framför TV:n. Huvud och kropp är ungefär lika utmattade och det är bara att ge upp alla försök att göra något vettigt och vila istället.

Vad gör ni ikväll? Skriver, jobbar eller vilar?

8 kommentarer:

 1. Att tänka i bilen är jättebra. Jag har alltid försökt göra det bästa av bilresorna, träna in sångstämmor, repetera repliker eller lyssna på musik och tänka danssteg. Effektivare kan det knappast bli. Ikväll har jag repeterat teater och nu ska jag läsa lite. Somnar tidigt, snark...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad smart att multitaska när du kör, då slösar du verkligen ingen tid! :)

   Radera
 2. Själv sitter jag däckad i soffan nyss hemkommen från en bokrelease.
  Att använda tid på jobbet gillar jag :-) Jag brukar sitta och fundera på lunchrasterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag vill också gå på bokrelease - de verkar försvinnande få här nere i Skåne. Eller så blir jag bara inte bjuden! :) Att fundera på lunchrasten är smart! Jag tränar på lunchrasten så att jag kan tänka efter jobbet istället - när alla andra tränar! :)

   Radera
 3. Har rätt ofta kvällsjobb så när jag inte har det då blir det nog tv eller läsa. Igår var det tv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TV är skönt ibland, för mig får det bara inte bli för mycket för då blir jag slapp och slutar skriva. Men ikväll ska jag titta på en Agatha Christie deckare - en riktig favorit!

   Radera
 4. Fick för mig att skulptera någonting spännande i lera. Min sambo och jag fnissar fortfarande, haha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Är det något du brukar göra? Jag är så förbaskat oestetisk själv, önskar att jag kunde måla eller sy kläder eller vad 17 som helst men jag får nog inse att den enda talang jag har (och det är fortfarande omtvistat hur stor den är) är att skriva! :)

   Radera