onsdag 15 oktober 2014

Boktrailer-planering

Jag har bestämt mig för att göra en boktrailer till Middagsmörker. Det kanske kan låta lite prematurt med tanke på att jag inte ens fått ett förlagskontrakt än men jag har mina anledningar. Dels har jag ju mer eller mindre bestämt mig för att ge ut boken själv om inget förlag är intresserat. Så förr eller senare behöver jag ju den där trailern. Dels är jag beroende av snö för att spela in trailern och vill jag få ut boken nästa år så måste den alltså spelas in DEN HÄR vintern.

Planeringen är alltså i full gång och idag besökte jag Klädkammaren på Akademiska Föreningen i Lund för att leta efter lämpliga kostymer. Jag hittade det jag behöver men kvalitén var lite si sådär, mer maskerad än boktraileroutfit. Frågan är hur mycket kvalité syns på film? Min erfarenhet av filmskapande är helt begränsat till den skräckfilmsversion jag och mina kompisar spelade in på et fest i sjuan. Jag ska fundera på hur jag ska göra fram tills snön kommer här i Skåne, borde ta en månad eller två!

Jag har dessutom kikat runt lite bland andra boktrailers för att försöka hitta något att inspireras av. Den trailer jag gillar bäst (och där det känns rimligt att jag kan göra något liknande) är trailern för Jenny Rognebys Leona - tärningen är kastad.


Vilken boktrailer inspireras ni av? Och ni som redan gjort egna trailers - har ni några tips och trix?

4 kommentarer:

 1. Enkelt skulle jag säga. Alltså att tänk enkelt i själva filmen. Som den du har där. Det svåra tyckte jag var att välja vilken text man sätter in i trailern. För den blir så extra tydlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Det är lätt att få en vision som kräver minst ett Hollywood-produktionsteam! :) Texten tål verkligen att funderas på, man har inte plats till så många ord.

   Radera
 2. Jag tror också man ska tänka så enkelt som möjligt, sen är det viktigt att hitta rätt musik/ljud också vilket kan vara klurigt. Ska bli kul att se det färdiga resultatet sedan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där musiken vet jag inte riktigt hur jag ska lösa. Finns det sidor där man kan hitta musik som man får använda gratis eller för en liten slant?

   Radera